06.07.2014, 09:35
Mõtlemapanev statistika: vaata, kui palju me toitu ära viskame
FOTO:
Üks kolmandik kogu toidust, mida inimestele söömiseks maailmas toodetakse ei jõua kunagi toidulauale. See läheb raisku või lihtsalt hävineb. Need on Euroopa Liidu toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni andmed, kirjutab BBC.
Siin on aga kaheksa statistilist näidet sellest, mida selline raiskamine tähendab:
1) 33% toidust läheb raisku;
2) ühe aasta raisku läinud toit maksaks 750 miljardit USA dollarit;
3) 40% USAs toodetud toidust ei jõua kunagi kellegi suhu;
4) roiskuv toit tekitab kasvuhoonegaasidest 10%;
5) 40% kodumajapidamistes tekkinud toidujäätmetest on puuvili või juurvili;
6) Euroopas visatakse igal aastal ära 100 miljonit tonni toitu;
7) Veest, mida kasutatakse raisku läinud saagi kastmiseks, saaks joonuks 9 miljonit inimest;
8) kroonilist nälga kannatavaid inimesi on maailmas 850 miljonit.