Üheks tähtsamaks Eesti turismimagnetiks ja vaatamisväärsuseks olev Tallinna vanalinngi ei ole pääsenud majanduskriisi mõjudest. Aastavahetusejärgsed traditsioonilised soodusmüügid on jätkunud või alanud uuesti. Suured sildid akendel lubavad hinnaalandust 70-80 protsenti, vahendab MTV3.

Paljudes suveniiripoekestes ei paista kedagi. Mõni pood on täiesti töö lõpetanud. Restoranide ustel võib näha silte „ajutiselt suletud”, jätkavad soomlased sünge pildi maalimist.

Soomlaste omanduses olev ja soomlaste poolt hästi tuntud Arizona Saloon Viru tänaval lühendas kõigepealt lahtiolekuaegu ja on nüüd mõni päev remondis olnud.

Kriis annab tunda ka hotellides ja spaahotellides. Pärnu hotelli Sõprus müügijuht Ivi Altmäe ütleb, et näiteks soomlastest klientide arv on eelmise aastaga võrreldes mõnevõrra vähenenud. Eriti on broneeringuid tühistatud mittetäitunud gruppide tõttu.

Sama öeldakse ka teistest hotellidest. Näiteks Tartu hotellid on aasta alguses olnud üsna tühjad ja linna tuntuim pubi Wilde läks pankrotti.

Eestlased on MTV3 andmetel hakanud endisest rohkem ostma kasutatud esemeid ja riideid ning ostavad viiendiku võrra vähem toitu.