Piraatsõiduk matkib tavaliselt tavataksot, kasutades taksodele omaseid eraldusmärke. Paraku kaasneb sõiduteenusega ebaproportsionaalselt suur arve. Kui tundub, et arve läbitud vahemaa eest on liiga suur, siis tuleks see vaidlustada sõidu lõppedes või keelduda arve maksmisest ning teavitada olukorrast koheselt mupo korrapidajat telefonil 14410.

Mupo on korduvalt rõhutanud, et enne taksosse istumist peaks veenduma, kas taksol on nähtaval kohal kliendipoolsel küljeaknal ja sõiduki kindalaekal/esipaneelil kehtiv hinnakiri ning kas seal kuvatav hind on kliendile vastuvõetav. Soovitav on enne sõidukisse istumist küsida juhilt orienteeruv reisi maksumus. Kui sõidukil puudub taksomeeter või juht ei väljasta taksomeetrist tšekki, siis on teil õigus maksmisest keelduda.

Start maksimaalselt 5,50, kilomeetri hind 1,10

Tallinna linnavolikogu poolt 15. oktoobril 2015 vastu võetud määruse "Tallinna taksoveonõuded" kohaselt ei tohi takso sõidualustustasu olla rohkem kui 5,50 eurot, sõidukilomeetri hind ei tohi ületada 1,10 eurot ja ajatasu ei tohi ületada 24,20 eurot tunnis.

Kõikidest rikkumistest ning ebameeldivatest juhtumitest võiks informeerida munitsipaalpolitseid.