Mustika keskuse turundusjuhi Kairi Räppi sõnul tuli sedapuhku nutikail sisekujundajail leida vaid keskuse poe kaupade seast kõik magamistuppa vajalik ja sobilik. Eelmisel korral said kujundajad kätt proovida elutoaga.

Euroülikooli kolmanda kursuse sisekujundustudengid Maarja Malvre (22) ja Kristina Lõuk (22) osalesid konkursil Kristina isa soovitusel. Viimasel hetkel viisid tüdrukud kohale osalemiseks nõutavad eskiisid.

Lugupeetud Ïüriile, kuhu kuulusid sisekujundajad Gert Sarv, Külli Salum ja Kard Männil, Äripäeva Sisustaja toimetaja Monica Raud, Diivani toimetaja Piret Tali, Mustika tegevdirektor Valentina Liinsoo ja jurist Toomas Mälberg, need plaanid meeldisid ja tüdrukud pääsesid 64 kandidaadi seast edasi.

Huvi konkursi vastu kasvab

Tulemus kujunes algsetest plaanidest aga hoopis teistsuguseks – kasutada võis ju vaid keskuses müüdavaid värve, vahendeid ja kaupu. Seda tingimust enne osalejate väljasõelumist ei avaldatud, seepärast ei saanud tüdrukud ka eelluuret teha. “Du‰inurk on vist ainus, mis ka paberil oli,” muigab Maarja. Sellest hoolimata võitsid nad konkursi peapreemia 25 000 krooni.

Tüdrukute magamistoa tõmbenumbrit, voodipäitsi kohal ringutavat musta kassi, eelkaemuses päris kindlasti polnud. “Me peaks teid siia palgale võtma, inimesed käivad ja tahavad endale ka sellist kiisut koju seinale,” torkab turundusjuht Kairi Räpp vahele.

Kiisu leiti internetist ja hakkas neidudele nii väga meeldima, et lõpuks tehti ta magamistoa seinale. Kass on tegelikult täpselt Kristina nägu. “On ka või?” pole tüdruk ise selle peale tulnud.

Et Euroülikool ei jää Mustika keskusest kuigi kaugele, oli magamistoa kujundamiseks antud nädalal lihtne sisustamist koolitööga ühitada: hommikul kohe ostukeskusesse, vahepeal loengusse, siis jälle tagasi magamistuba ehtima. Mõlemad leiavad tagantjärgi, et see töö konti just ei murdnud, ka lulli löömiseks jäi aega.

Suurem häda oli tüdrukutel sellega, et nii mõnigi pähekaranud idee tuli maha kanda, sest keegi konkurentidest oli jõudnud soovitud asja juba endale napsata.

Tüdrukute magamistuba kaunistab hulk valgeid kive. “Ei, neid küll poest ei saanud. Ise korjasime mere äärest ja mina ükshaaval värvisin neid,” ütleb Maarja.

Tüdrukute magamistuba on suuresti must-valge, mida ergastab mõni roosa padi ja muu värvilisem detail. Lemmikkombinatsioon? Selgub, et mitte. Kõiges on jällegi süüdi voodi-päitsis mõnulev, umbes poolteise meetri pikkune internetikass. Seda kassi sooviks tüdrukud endalegi.

Mida nutikad sisekujundajad sülle sadanud rahaga peale hakkavad, ei oska nad kohe öelda. “Raha on ikka tore saada,” arvab Maarja rõõmsameelselt, kuigi ainult raha pärast tüdrukud konkursil ei osalenud. “Osaleks kogu aeg kusagil, aga paraku jõuab meie kooli sellist infot vähe,” lisab Kristina.

Huvi Mustika keskuse konkursi vastu üha kasvab. Kui esimesel korral kandideeris kujundajaks umbes 30, siis seekord sõeluti 8 osalejat välja 64 kandidaadi hulgast.

Kairi Räppi sõnul oli maga-mistoa eskiiside tase märgata-valt kõrgem kui esimesel korral. Samuti on netikommentaaride rohkusest võimalik järeldada klientide huvi kasvu. Räppi sõnul on neil järgmine konkurss kavas korraldada juba juulis-augustis. Teemat ei soostunud ta veel avaldama.

Uue asjana proovib Mustika keskus kujundatud magamistubade müüki. Kliendil on või-malik osta kas või terve tuba, mis transporditakse talle tasuta koju. Sisekujundaja sätib asjad vasta-valt uue kodu eripärale ka paika.

Kõige kallima magamistoa hind tõusis tänu eksklusiivsele vannile 100 000 kroonini. Teised toad jäid vahemikku 20 - 40 000 kr. Tubadele ja ka mööblile kehtib vähemalt 10% allahind-lus. Räppi sõnul toimub müük põhimõttel, kes ees, see mees!

Neli nutikamat sisekujundajat

•• 1.koht: Maarja Malvre ja Kristina Lõuk (magamistuba nr. 3)

•• 2.koht: Anton Toomere

(magamistuba nr. 6)

•• 3.koht: Ines Haak (magamistuba nr. 8)