Esimeses etapis ehitatakse välja äri- ja teadusarenduskeskus biotehnoloogia ja meditsiini ettevõtetele. Rajatav 12 000 ruutmeetrine hoone hakkab kandma nime Tehnomeedikum.


Perspektiivis ehitatakse veel kaks hoonet, kuhu lisaks kontoripindadele rajatakse ka tipptehnoloogilisi uuringu- ja arenduskeskuseid.


Praegu toimuvad Tehnopoli territooriumil ulatuslikud lammutustööd, mille käigus kaob ligikaudu 3300 ruutmeetrit kasutult seisnud amortiseerunud hooneid.


Tehnopoli juhatuse liikme Alar Tamkivi peab praegust olukorda murranguliseks. „Oleme täna jõudnud punkti, kus meie pargi täituvus on jõudnud kriitilise piirini. Vajadus uute kinnisvaraobjektide arendamise järgi on Tehnopoli arengut silmas pidades möödapääsmatu. Mul on väga hea meel, et oleme leidnud arenduste läbiviimiseks sobiva koostööpartneri, kes jagab meie huvi luua teadmispõhistele ettevõtetele sobilik kasvulava,“ lisas Tamkivi.


„Usume, et äri tulevik Eestis põhineb just teaduspõhisel äril, mistõttu on teaduse areng äärmiselt oluline. Samuti on kõnealuses piirkonnas suur vajadus uute ja tehniliselt kaasaegsete hoonete järgi. Oleme koostöös Tehnoloogiapargiga nõus võtma riske ning andma oma panuse tehnoloogialinnaku arengusse,“ kommenteeris OÜ Astlanda Ehitus nõukogu esimees Olaf Herman.


Tehnopol on teadus- ja ärilinnak alustavatele ja kasvavatele ettevõtetele. Tehnopolis asub üle 150 ettevõtte, Tallinna Tehnikaülikool ja IT Kolledž. Tehnopol pakub ettevõtetele sobivaid äripindu, äriarendusteenuseid, tihedaid koostöövõimalusi ülikoolidega ja rahvusvaheliste võrgustikega.


Arendusprojekti maksumuseks kujuneb hinnanguliselt 1,5-3 miljardit krooni ning see võib lõplikult valmida kaheksa aasta pärast.