Ärileht kirjutas juunis Laki 24 asuvast majast, mis ehitusloa järgi ehitati hosteliks, kuid seda hakati müüma üürikorteriteks. „Kui linnaruumis hakatakse hostelit tükkhaaval müüma, siis see kuuldus liigub kiiresti," lausus Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats toona. Mustamäe linnaosa valitsus tegi linnaplaneerimise ametile ettepaneku kasutusluba mitte anda.

Nüüdseks on hoone aga kasutusloa saanud, kuna seaduse silmis on asi korrektne. Küll aga ei lubata arendajal Scandium Kinnisvaral sinna kõrvale teist hoonet ehitada, mis algselt plaanis oli.

„Kõige suurem probleem tekkis sellest, et kohe planeeriti uue maja ehitus olemasolevate parkimiskohtade arvelt. Tegelikult oli skeem selline, et alguses taotlesid nad esimese maja osas ehitusluba ja sinna oli ette nähtud umbes 90 parkimiskohta. Sellega on nagu kõik normi piires. Järgmise lükkena andsid nad uue ehitusloa taotluse sisse ja selle parkimiskohtade asemele, mis olid esimeses projektis ette nähtud. Teise maja osas on pidur peal. Teine maja sellisel kujul ei saa tulla," ütles Lauri Laats.

Kuigi hoonele anti kasutusluba, siis Laatsi see ei rõõmusta. Tema sõnul maja sinna piirkonda ei sobi ja kuigi seadusandlus lubab, siis linn sellist skeemi ei tolereeri. „Meil on kahju, et selline olukord sai üldse tekkida," lausus Laats. „Aga vähemalt on neil olemas piisav hulk parkimiskohti, mis oleks ära kadunud kui teine projekt oleks käiku läinud."

Laatsi sõnul on linnaosa valitsusel info, et analoogse mudeli järgi plaanitakse püstitada maja ka Mäepealse rajooni, kuid seda loodetakse takistada.

Scandium Kinnisvaral arendusjuht ja partner Kalle Aron rõõmustas, et Laki 24 sai kasutusloa. „Linnavalitsusega on meil suhted jätkuvalt head ja töised - lihtsalt jah - kõik võtab omajagu aega," sõnas ta.

Aron ütles, et teise maja ehitamise plaan on jõus aga kuna ehitusloa taotlemise protsess on alles varases staadiumis, siis täpsematest tähtaegadest on hetkel vara rääkida.

Laki 24 maja on endine Eesti Energia peahoone, mille Scandium Kinnisvara ostis poolteist aastat tagasi 1,9 miljoni euroga. Arenduse korterite ruutmeetrite arv jääb põhiliselt 12 ja 20 vahele ning praeguseks on kõik müüdud.

Scandium Kinnisvara on spetsialiseerunud väikekorterite ja üürimajade loomisele. Ettevõtte kolme omaniku hulgas on ka näiteks investor ja „Rikkaks saamise õpiku" autor Jaak Roosaare. Firma käive oli 2018. aastal 3,76 miljonit eurot ja kasum ligi 2,4 miljonit.