"ERGO Kindlustuse AS on väitnud, et Combinent OÜ taotleb Mustika Keskuse täielikult hävinenud osa taastamiseks põhjendamatult suurt hüvitist - ca 40 000 krooni ruutmeetri kohta. III ehitusjärgu tööde eest palus Mustika Keskus hüvitist 69 939 187 krooni selleks, et ehitada hoone, mille suurus 9098, ruutmeetrit. Seega on ruutmeetri ehitamise hind 7687 krooni," teatas Combinet OÜ esindaja Alar Urm.

"See osa hoonest hävines täielikult, seega tulebki see täielikult uuesti ehitada. Hoone kavatsetakse taastada endisel kujul, ehitajatele, kes tegid pakkumised, esitati hävinud hoone joonised. ERGO Kindlustuse AS on finantsvahendaja, kellele esitatakse sellest tulenevalt kõrgendatud nõudmisi. Avalikkusele enda kliendi kohta valeteabe esitamine ja spekulatiivsete hinnangute avaldamine on kahetsusväärne," leiab Urm.

Kindlustusfirma ERGO teatas eile, et nende hinnangul on Mustika keskuse esitatud kahjunõuded alusetud ja õhku täis. ERGO on hüvitanud Mustika keskusele 28 miljonit avansi korras. Taastamiskahjude lõplik suurus selgub alles järgmise nädala jooksul.

ERGO seniste andmete kohaselt võivad taastamiskahjud küündida 50 — 60 miljoni kroonini. Seega on alusetud ja õhku täis nii 70 miljoni kui ka 100 miljoni krooni nõuded, teatas ERGO.

ERGO hüvitamisele kuuluv summa sõltub keskuses toimunud põlengu suhtes algatatud kriminaalmenetluse ja päästeameti tehtava menetlustulemustest. Seni pole teada, mis põhjusel tulekahju hoones ikkagi alguse sai ning miks levis nii suures ulatuses.