Kui idast läände suunatud transiitkaupade vedu kahanes, siis importkaupade vedu kasvas 5,2 %, teatas ettevõte.

Käesoleva aasta 10 kuu jooksul töötles Muuga CT 154 400 TEU-d ehk tinglikku konteinerit. 2007. aasta analoogsel perioodil oli see näitaja 152 900 TEU-d.

“See näitab, ei nii kaubaomanike, kui ka logistikafirmade jaoks on meie terminal endiselt atraktiivne ja see atraktiivsus kasvab,” räägib Muuga CT juhatuse esimees Sergei Artjomov.

Artjomovi sõnul toimus eelmise aasta maikuus Venemaalt suunatud eksportvoogude järsk kahanemine.

“See tähendab, et merelt tulevad konteinerid kaubaga ja see voog pidevalt kasvab. Samal ajal laevadele üha tihemini tuleb lastida ärasaatmiseks tühjad konteinerid. Transiidi ekspordi puudumine ja erakordselt väiksed eesti eksportkaupade mahud nõrgendavad Eesti sadamate konkurentsivõimet tervikuna ja iseäranis ka Muuga sadama konkurentsivõimet," nendib Artjomov.

Detsembrikuu teisel poolel käivitab Muuga CT uue multifunktsionaalse kompleksi, kuhu kuuluvad spetsiaalsed refrižeraatorkonteinerite monitooringu teostamiseks ettenähtud platsid, järjekordne unikaalne konteinerikraana RMG ja laiendatud raudharuteede park, kuhu võib üheaegselt võtta töötlemiseks kuni 60 tingvagunit.

Täna on see kompleks juba katseekspluatatsiooni režiimis. Kompleksi rajamiseks investeeriti 90 mln krooni.

Muuga sadamas asuv konteineriterminal Muuga CT (Muuga Container Terminal) kuulub kontserni Transiidikeskuse AS.

Terminali võimsus moodustab juba täna 380 000 TEU-d aasta konteinerikäibet, ettevõte on suuteline töötlema laevu-konteineriveokeid mahutavusega kuni 4000 TEU-d ümberlaadimistööde intensiivsusega 50-55 konteinerit tunnis. Viimase viie aasta jooksul on konteinerite ümberlaadimistehnoloogia arengusse investeeritud 368 mln krooni. Firmas töötab 175 inimest.