Kümne kuuga kokku on Muuga konteinerterminal käidelnud 162 056 TEU’d, mida on 29% enam kui möödunud aastal. TEU on 20 jalase konteineri tingühik.

“Mul on hea meel nentida, et ka oktoobri tulemused viitavad, et oleme konteinerkaupade käitlemises sel aastal kõigi aegada parima tulemuse kursil. Meie tulemused näitavad, et kui Eesti võib transiitmahtudes Venemaale aina rohkem ja rohkem kaotada, siis reaalsetes kompetentsi ja kogemuste põhistes niššides on meil võimalik oma positsioone säilitada või meie näitel ka parandada,” kommenteeris Transiidikeskuse AS juhatuse esimees Erik Laidvee.

“Ust-Luga sadama kaubamahud kasvavad kordades, samas on Tallinna Sadama kaubamaht kokku juba mitmendat kuud järjest languses. Peame kõik Venemaal toimuvat tähelepanelikult jälgima – nende Meresadamate arendamise strateegia aastani 2030 näeb ette Vene välismajanduskaupade täielikku ümbersuunamist naaberriikidest Vene sadamatesse.. Eestis tegutsevad transiidiettevõtted ei peaks mitte niivõrd konkureerima omavahel, vaid tegelikult teiste regionaalsete tegijatega,” ütles Laidvee.

Transiidikeskuse AS ettevõtted on käidelnud kümne kuuga kokku 2 222 000 tonni kaupasid. Seda on 18% vähem kui eelmisel aastal, seoses Muuga-Vuosaari Ro-Ro liini tegevuse lõppemisega käesoleva aasta kevadel.