Muuga CT laadis septembris 18 478 TEUd, mis on 37% enam kui 2010. aastal. Kokku on 9 kuuga Muuga konteinerterminal käidelnud 144 656 TEUd, mis on 28% enam kui möödunud aastal.

“Käesoleva aasta kolme kvartali tulemus võimaldab meil täna prognoosida, et 2011. aasta kogutulemus tuleb Muuga konteinerterminalil 195 000 TEUd – seda on 30% enam kui möödunud aastal. See tähendab selgelt kõikide aegade parimat tulemust,” kommenteeris Transiidikeskuse AS juhatuse esimees Erik Laidvee.

“Hea tulemuse juures on oluline silmas pidada kahte asjaolu. Esiteks on konteinerite kasv 8% parem kui meie enda kõige optimistlikum prognoos. Teiseks on tähtis vaadata meie tulemust kogu regiooni koondpildis. Tallinna Sadama kaubavood on mitmendat kuud langustrendis – nende arvelt aga kasvab Ust-Luga sadam – nende kuumahud juba ületavad Tallinna Sadama oma. On selge, et paljuräägitud kaubavoogude ümbersuunamine on aset leidmas, samas oleme Muuga konteinerterminalis suutnud näidata kolmandiku suurust kasvu,” ütles Laidvee.

Transiidikeskuse kontserni ettevõtted kokku käitlesid septembris 213 000 tonni kaupa ning üheksa kuu koondtulemusena 1 981 000 tonni kaupa.