Vadim Burkivskiga on hädas 24 perekonda Tallinnas Pähkli tänaval. Naabrite kinnitusel ei maksa mees vee, prügiveo ega kanalisatsiooni eest, vaid tasub ainult elektrit ning elab ilma ühegi seadusliku aluseta territooriumil, mis on mõeldud nende laste mänguplatsiks.


Pähkli tänava elanikud on väga pahased, sest neile lubati juba viis aastat tagasi, et Burkivski maja on nende hoovilt peatselt kadunud. Riigikohus otsustas juba mullu oktoobris, et Burkivski väljatõstmine on põhjendatud.


AS Maarjamäe Maja esindaja vandeadvokaat Tarvo Lindma märkis, et Burkivski üürileping lõppes 2004. aasta lõpus. „Ta teab, et tal pole õigust seda ruumi kasutada alates 31. detsember 2004, kuid vaatamata sellele üritab ta kõikvõimalike kaebustega ebaseadusliku olukorra jätkumist pikendada,“ nentis Lindma.


„Täna on sisuliselt saavutatud olukord, et jõustunud kohtuotsust ei ole varsti juba poole aasta jooksul võimalik täita, sest selle täitmise osas on esitatud erinevaid kaebusi ja need on hetkel kohtus läbivaatamisel,“ märkis Lindma.