Kes sa oled?


Ardo Lepp, Staaring Kinnisvarbüroo peamaakler, Eesti Kinnisvaramaaklerite Koja liige aastast 2000, kutsetunnistust oman aastast 2002.  Olen kohusetundlik ja sõbralik inimene.


Miks kinnisvara?


See on töö, milles puudub rutiin, iga klient, iga objekt ja iga tehing on isesugune. Samuti nõuab see töö pidevat enesetäiendamist.


Kaua kogemust ja mida enne tegid?


Sügisel täitub 10 aastat, enne seda tegelesin kinnisvara haldusega.


Kas on võimalik, et 60 aastaselt teed veel sama tööd?


Kindlasti on see võimalik.


Mida peale maakleritöö veel hästi teha oskad?


Mulle meeldib küpsetada ning koos pere ja sõpradega aega veeta.


Kas su töö on su elustiil?


Teisiti ei oleks see võimalik – seda tööd tehes tuleb töö ja vaba aeg suuta ühendada, samas ei tohi töö eraelu segama hakata.


Kas eestlane on suur tingija ja kaupleja?


Pigem siiski mitte, kuigi viimasel ajal, hetke turuolukorrast tingituna, tuleb seda pea iga tehingu puhul ette.


Milline on olnud sinu kõige põnevam situatsioon  maakleritöös?


Ei tahaks ühtegi situatsiooni eraldi välja tuua, iga päev toob uusi üllatusi ja uusi situatsioone. Nagu eelpool juba ütlesin, rutiiniks asi kätte ei lähe.


No millal see põhi siis käes on?


Oleme põhjale väga lähedal. Millal täpselt, seda saame ilmselt alles minevikus rääkida, et oli ära. Kes põhja veel kaua ootab, et omale võimalikult soodsa hinnaga kinnisvara soetada, võib hiljaks jääda.


Maaklerite maine pole Eestis just kõige parem – kuidas olukorda paremaks muuta?


Eks püüame omalt poolt teha kõik, et mainet tõsta. Tänane majandusolukord puhastab meie ridu niinimetatud õnneotsijatest ja kiire tulu teenijatest, keda ei huvita teenuse kvaliteet. Püsima jäävad need, kel olemas selleks tööks vajalikud teadmised ja oskused.


Milline on siiani olnud su elu parim tehing?


Iga tehing on isesugune. Iga tehing on kellegi jaoks parim. Tõelist heameelt saab tunda, kui oled mõne pika ja keerulise tehingu lõpule suutnud viia nii, et kõik osapooled on rahul.


Parim raamat, parim film ja parim muusika?


Raamatute lugemiseks kahjuks väga palju aega ei jää, aga kirjanikest tooksin välja Eduard Vilde. Filmidest meeldivad ajaloolised filmid, hea meelega vaatan ka dokumentaalfilme. Kuulan rockmuusikat, lemmikute hulka kuulub kindlasti Manowar, aga ka Metallica ja klassikute hulka kuuluv Led Zeppelin.