Kes sa oled?


Olen oma sõpruskonda ja elu nautiv vaba mees.


Miks kinnisvara?


Kinnisvaramaakleri elukutse tundus olevat huvitav. Kunagi oli plaan oma firmaga alustada, aga nähes, kui mõnus ja professionaalne seltskond on Kinnisvaraeksperdis, siis langes liisk selle elukutse ja firma kasuks. Siiani ei ole ma pidanud seda otsust kahetsema.


Kaua kogemust ja mida enne tegid?



„Eksperdis” töötan maaklerina 1999. aasta kevadest – seega jookseb juba kümnes aasta. Enne seda tegin müügitööd Ekspress Hotline-s.


Kas oleks võimalik, et 60 aastaselt teed veel sama tööd?


Mäletan, et kui tulin töövestlusele, siis väitsin, et seda tööd võib teha ka soliidsemas eas ja mina tahaksin pensionile minna sellelt ametilt. Olen jätkuvalt sama meelt.


Aga kui sa juhuslikult homme enam maakler olla ei saaks, mida siis teeksid? Kuhu tööle prooviksid?


Siis sooviksin siduda oma hobi ja töö. Leida rakendust Pärnus asuvatel golfiradadel. Pärnu on golfimängu harrastamiseks parim paik Eestis. Siin on kaks mõnusat rada ning kolmas on rajamisel. Lisaks supermõnus seltskond!


Kui eelpool mainitud maakleriamet või tegutsemine „golfineegrina“ (inimene, kes teenib golfi huve – Arne Pent) ei õnnestuks, siis mõtleksin edasi.


Kas su töö on su elustiil?


Usun, et nii võib öelda jah, sest nii töö kui ka hobi on need, millest mu elu hetkel põhiliselt koosneb.


Milline on su lemmikklient?


Lemmikklient on inimene, kes usaldab maaklerit ja oskab piisavalt palju objekti kohta küsida. Selline inimene teeb enne ostu endale kõik selgeks ning hilisem on ainult vormistamise küsimus. Eriti tore on, kui klient, kes on aastaid tagasi teinud mingi tehingu, pöördub mu poole tagasi. See näitab, et ta on minuga rahul.


Kes on sinu arvates Eesti „staarmaakler”? Kas sa tahaksid äkki see ise olla?


Eesti teiste linnade maaklerite kohta ei oska väga öelda. Pärnus on palju mõnusaid kolleege ja nii nimetatud susserdajaid on vähemaks jäänud. Staarmaakler – kõlab kuidagi suurustavalt, eelistaksin iseendaks jääda ja oma tööd klientidele ja endale kasulikult teha.


Kas Eesti kinnisvaraturg on hukas?


Kindlasti mitte, eluks vajalikud tehingud toimuvad endiselt. Jätkuvalt on inimestel vajadus elukohta ja -kvaliteeti muuta. Möödas on aeg, kui iga mees võttis pangast miljoni ja ostis selle eest midagi, mida ta järgmisele pooleteise miljoni eest maha müüs, nimetades ennast kinnisvaraarendajaks.


Usun, et praegust olukorda võib nimetada tervenemiseks ja stabiliseerunuks ning järgnevad aastad saavad olema klientidele palju selgemad ja läbinähtavamad.


Millal tuleb järgmine buum?


Sellist, nagu varasematel aastatel, ei tulegi, aga kindlasti saabub väike aktiviseerumise periood siis, kui eurole üleminek on ukse ees ja täpsem aeg maha öeldud. Siis üritavad paljud ilmselt oma raha jälle kinnisvaraks muuta.


Kas maaklerid vajaks ametiühingut?



Ma ei näe otsest vajadust. Maaklerite sissetulekud ja tööaeg on seotud tema tehtavate tehingutega ja turg seab siin ise omad reeglid.


Mida vabal ajal teed?



Enamus minu vabast ajast kulub põhilisele hobile, milleks on golf. Sellega sisustan õhtud, nädalalõpud ja oma puhkusereisid. Väga meeldiv on ka mu sõpradering, kelle seltsis olemist naudin samuti. Talvel eelistan tegeleda saalis mängitavate spordialadega – viimasel ajal on põhiliseks saanud sulgpall.


Millist muusikat kuulad?



Muusikast kuulan kõike, mida raadiost lastakse, endal suurt plaadikogu ei ole.


--


Juhan Soekõrv, töökaaslane, kutseline hindaja

Miks ta on nii hea?



Arne on abivalmis kolleeg. Tal on oma arvamus ja julgus seda ka avaldada. Oskus põhjendada oma arvamust. Meil on õnnestunud tõmmata ta hindamisgrupi töösse, kus temaga on meeldiv arutada kinnisvaraturul toimuvaid muutusi. Hea meeskonnakaaslane.


--


Raivo Sala, kolleeg, äripindade maakler

Kas sa tahaks olla nagu tema?



Kas ma just tahaksin olla nagu tema, aga Arnelt on küll palju eeskujuks võtta. Tema pikaajalised kogemused Pärnu turul ja suhetevõrgustik on kadestamist väärt. Arne on inimene, kelle nõuanne on alati abiks ja kellel on alati ka aega seda nõuannet jagada. Igati asendamatu kolleeg!


--


Peeter Prisk, BPE Kinnisvaraeksperdi Pärnu kontori juhataja

Kas temast võiks saada Eesti „staarmaakler”?



Arvan, et Arnest võiks saada "staarmaakler" küll. Iseasi, kuidas seda staarindust defineerida. Igatahes on Arne üks väärtuslik ja lojaalne töötaja ning sõber, kelle peale võib alati loota. Ta on kohusetundlik, tasakaalukas, usaldusväärne ja müüb hästi. Need on kõik väga olulised jooned ühe eduka maakleri juures.


Kui mul on vaja oma  sõbrale soovitada mõnda head maaklerit, siis on Arne kindlasti üks esimesena meelde tulev inimene.