Kes sa oled?


Olen hea huumorisoonega kaasaegne meeskodanik, kellele meeldib töö, mis nõuab inimestega suhtlemist. Olen ka maailmarändur, sest see avardab silmaringi ning suure lugemishuviga, mis täiendab minu teadmisi.


Miks kinnisvara?


Nagu kõik siin elus on juhuslik, nii sattusin 1999.aastal kinnisvara-alastele kursustele. Selgus, et see on väga huvitav ja mitmekesine töö. Peagi tuli kinnisvarafirmalt pakkumine hakata tegutsema maaklerina ja sellest ajast olengi jäänud sellele ametile truuks.


Kaua kogemust ja mida enne tegid?


Kogemust kinnisvarafirmas on tänaseks päevaks peaaegu kümme aastat. Varasemas elus valasin inimestele baaris jooke ja kuulasin nende muresid. Arvan, et see pani aluse väga heale suhtlemisoskusele ja tahtele inimestega töötada.


Kas on võimalik, et 60 aastaselt teed veel sama tööd?


Ei välista sellist võimalust, sest arvan, et tulevikus hinnatakse kõrgelt maaklerina kaua tegutsenud spetsialistide suuri kogemusi ja kompetentsust.


Aga kui sa juhuslikult homme enam maakler olla ei saaks, mida sa siis teeks? Kuhu tööle prooviksid?


Kuna vajan suhtlemist ja liikuvat tööd, siis arvan, et oleksin hea müügimees mistahes alal. Väljakutsed on edasiviiv jõud.


Kas su töö on su elustiil?


Kindlasti on, kuna määratlemata ajaga töö võimaldab tegeleda ka ensetäiendamisega, siis see on kujunenud aja jooksul elustiiliks.


Milline on su lemmikklient?


Lemmik on see klient, kes on kindel oma soovides ja väljendab ennast maaklerile korrektselt. Lemmikklient usaldab maaklerit, mitte ei lähtu oma tegevuses kuuldustest. Võin öelda, et pea kõik kliendid on lemmikud.


Kes on sinu arvates Eesti „staarmaakler"? Kas sa tahaksid äkki see ise olla?


Staarmaakler on see, kes pakub kliendile kvaliteetset teenust ja jääb ka pärast tehingu sooritamist kliendi kinnisvara-alaseks usaldusisikuks.


Kas eesti kinnisvaraturg on hukas?


Kinnisvaraturg ei ole kindlasti hukas. Inimesed vajavad alati elukohta ning võimaluste avardumisel pürgitakse parema poole. Oma kodu soetavale inimesele on kinnisvara hea investeering nii täna kui ka homme.


Millal tuleb järgmine buum?



Enne oleks vaja ikka praegusele langusele järgnev tõus ära oodata ning alles seejärel saab uut buumi prognoosima hakata. Konkreetsemalt arvan, et see võib toimuda umbes kümne aasta pärast.


Kas maaklerid vajaks ametiühinguid?


Eesti kinnisvaramaaklerite Koja üheks eesmärgiks on esindada oma liikmeid ning kaitsta nende ühiseid huve ja õigusi võimu-, valitsemis- ja kohtuorganites. Ma arvan, et sellest hetkel piisab.


Mida vabal ajal teed?



Veedan palju aega perega, millest suur osa kulub mu 2,5 aastasele tüdrukutirtsule. Tegelen aktiivselt korvpalliga ning samuti meeldib väga raamatuid lugeda.


Millist muusikat kuulad?


Eelistan kuulata Eesti muusikat, kuid meeleldi kuulan ka raskemat muusikat.


--


Vastab ERI Põhja-Eesti tegevjuht Andres Teder.

Miks ta on nii hea?



Sest optimism ei ole teda ka praegusel kinnisvaraturul maha jätnud, eriti veel sellises raskes sektoris, nagu maade ja majade turg. Ja eks pikaajaline kogemus loeb ka palju.


Kas temast võiks saada Eesti „staarmaakler”?


Ikka võiks. Nii nagu on iga sõduri ranitsas marssalikepp, nii on ka igal pühendunud maakleril võimalus saada staarmaakleriks.


--


Vastab ERI Põhja-Eesti Kinnisvara vanemmaakler Tiit Kaart.

Kas sa tahaksid olla nagu tema?



Jah, Janekil on omadusi, mis minulegi meeldivad ning nende olemasolu on positiivne. Räägin püsivusest, kannatlikkusest ja sõbralikkusest. Ning lisaks sellele on Janek ka üdini spordilemb.


Tahaks endaks ikka jääda, kuid tõden, et kolleegina on Janek suurepärane ja õppida temalt on palju.