Kes sa oled?


„Olen see, kelleks Te mind peate,” nagu vastas elutargalt vürst Gabriel. Tähendab, püüan mängida mulle usaldatud rolli võimalikult hästi, et olla „tegija”. Teine võimalus oleks muidugi mitte pingutada ja olla „luuser”, kuid sellega kaasnevad mõned ebameeldivad lisad, nagu näiteks: tühi kõht ja külmetav taguots.


Olemas on ka kolmas, see õige meeldiv variant - „lotovõitja”, kellel lihtsalt veab, pinguta siis või mitte. Selleks aga peab olema sul väga hea karma, mis näiteks minul on. Lisaks tuleb sulle antud elu hää ning ontliku inimesena elada, mida ma ka teen.


Muidu aga saab mul pool elu varsti elatud. Aastaid on mul 45, olen kolme lapse musterisa ning 20 aastat ka unelmate abikaasa oma kaunile naisele. Mulle ei meeldi absoluutselt ennast kiita, kuigi olen: ilus, tark, ambitsioonikas, vaimukas, põhjalik, sensuaalne, tugev, julge, humoorikas, andekas, osav, sõbralik, lummav, vastupandamatu, energiline, aus, sihikindel, töökas, truu, tagasihoidlik, karske, karismaatiline, hell, abivalmis, leidlik, sportlik, isikupärane, helde ja täiuslik. Midagi oli kindlasti veel ...


Miks kinnisvara?


Kuna karjäär jääkuubikute kokkuliimijana luhtus, siis ei jäänud muud midagi üle. Tegelikult on süüdi selles valikus minu sõber, kes seitse aastat mind keelitas seda sammu astuma. Olen küll hea suhtleja, kuid arvasin takistuseks saavat oma rumala aususe ja kaaskodanikest liialt hoolimise, sest olen tähtkujult kalad.


Ütlen alati, kuidas asjad tegelikult on ning see ei pruugi kõigile meeldida. Kuid ma ei kahetse, et sellele väljakutsele vastasin. Ülekõige naudin kliendi, keda olen aidata suutnud, silmis vaikivat tänu. Õnneks ei ole taevane isa selliste inimestega kitsi.


Kaua kogemust ja mida enne tegid?


Maaklerikogemust on mul kaks aastat. Varem töötasin arvutigraafik-kujundajana. Hobikorras teen seda tänini.


Kas oleks võimalik, et 60 aastaselt teed veel sama tööd?


Võimatu! Tahan kosmonaudiks saada ning ma arvan, et 60-selt olen just parasjagu tippvormis.


Aga kui sa juhuslikult homme enam maakler olla ei saaks, mida sa siis teeks? Kuhu tööle prooviksid?


Küsimus on absurdselt püstitatud aga olgu - olen sellele mõelnud. Juba mõnda aega olen treeninud pantomiimikunsti, juhuks, kui minu kõnevõime peaks kaduma. Ihuliikmete kaotamise võimalus teeb mind küll pisut murelikuks, kuna siis pole pantomiimist kah tolku aga eks siis tuleb jälle jääkuubikuid liimima hakata, mis parata.


Kas su töö on su elustiil?


Käib töö ja vile koos ehk eesmärk pühendab abinõu. Või siis veel lihtsamalt - olen need suutnud ühendada.


Milline on su lemmikklient?



175 cm, 52 kg, 90-63-90, brünett, rikas ja hull laristaja. Kahjuks ei ole ta siiani ühendust võtnud, seega on edetabelis teisel kohal klient-ostja, kes teab mida tahab, on otsustusvõimeline ja ei taotle krediiti võimaluste piirimail või üle selle. Klient-müüja olgu aga koostööaldis, kes ei lase oma otsuseid juhtida meediakäral ning elab tänases päevas.


Kes on sinu arvates Eesti „staarmaakler”? Kas sa tahaksid äkki see ise olla?


Kunagi oli selleks varalahkunud Siim Mesila, minu koolivend ja hea tuttav. Täna ei ole ühtegi eredat näidet välja tuua. Kui mõnele nukukesele antakse tõusval turul suur ja soodne projekt müüa, mille suudaks Moskva tsirkuse dresseeritud karu sama edukalt realiseerida, siis ei ole tegemist kindlasti mitte staarmaakleriga. Usun, et iga maakler, kes järgmisel aastal samal ajal endiselt ametis on, väärib tunnustust. Ning võite olla kindlad, et tegu on profiga.


Kas Eesti kinnisvaraturg on hukas?


Oli tõesti, kuid paranemise märke on juba näha. Pean silmas selle psühhootilise kinnisvararalli ehk teisisõnu, spekulantide osavate manipulatsioonide tulemusel kosmosesse kerkinud hinnatõusu lõppu.


Millal tuleb järgmine buum?


Hoidku jumal meid selle eest! Muidugi üks, kuid õhkõrn lootus on - kui Eesti maapõuest leitakse naftat.


Kas maaklerid vajaksid ametiühingut?


Kõigepealt oleks vaja välja mõelda, milliseid huve see ametiühing kaitseks? Meil on seadusandlus, mis kaitseb lepingute osapooli. Hammustama kippuvate koerte eest vajaks postiljonid ehk rohkem kaitset ja annetusi teeksin kah meelsamini lastekodule.


Mida vabal ajal teed?



Pea kogu minu vaba aeg kulub Harley Davidsonile, motoklubile ja reisimisele. Õnneks mu pere aktsepteerib sellist elustiili ja enamikest üritustest võtame osa koos. Loomulikult võtab oma osa ka tavalisest suurem majapidamine, kuid häbipuna palgel pean tunnistama, seda peaasjalikult talvel, mil motohooaeg möödas.


Millist muusikat kuulad?



Vanakooli musa. Kõike, mis on klassikaks saanud. Uuematest muusikalistest kooslustest on mainimist väärt Poor, Answer, Killers ja Airbourne. Ühesõnaga, midagi meloodilist, mis hellitaks kõrvu ja laseks vaimul puhata.


--


Kommenteerib Liis Neemla, büroo juhataja.


Miks ta on nii hea?



Kaido on meie büroo päikesekiir, kellel on ainulaadne omadus muuta inimeste tuju heaks juba ainuüksi uksest sisse astudes. Ülienergilise isiksusena suudab ta ka teised inimesed kiiresti kaasa tõmmata ja neid köita. Pluss kiire taip ja suurepärased ametialased teadmised. Siit koorubki välja põhjus, miks Kaido on nii hea.


Kas sa tahaks olla nagu tema?



Tema energiast ja rõõmsameelsusest võtaks küll hea meelega tüki, aga nagu öeldud, ta jagabki neid omadusi hea meelega.


Kas temast võiks saada Eesti "staarmaakler"?



Vabalt võiks, kuna temas on olemas kõik vajalikud omadused.