Kes sa oled?


Ma arvan, et olen aktiivne ja rõõmsameelne inimene ja hea ema oma tütrele. Olen naine parimates aastates. Tütar on mul juba täiskasvanud, kuid hingelt tunnen ennast veel väga noorena. Mul on elus olnud väga palju positiivseid elamusi ja usun, et neid tuleb veel…


Miks kinnisvara?


Kinnisvara vahendamisega on huvitav tegeleda, sest kohtuda saab paljude erinevate inimestega. Töö on ka väga vaheldusrikas ning sellega on võimalus kiiresti raha teenida.


Kaua kogemust ja mida enne tegid?


Kinnisvara valdkonnas on mul kogemust juba 10 aastat. Enne RE/MAX Professionalsiga liitumist töötasin iseseisvalt väikese firmana. Pärast TPI lõpetamist töötasin Punases Retis, seejärel Pöögelmanni tehases ning Sankt-Peterburis elades töötasin ekskursioonijuhina ning kindlustusagendina.


Kas on võimalik, et 60 aastaselt teed veel sama tööd?


Seda ma ju teengi. Ma sain 62 aastaselt endale esimesed juhiload ja olin väga õnnelik. Sain aru, et kõik põnev mu elus alles algab...


Mida peale maakleritöö veel hästi teha oskad?


Mulle meeldib väga süüa teha ja küpsetada, armastan loodust, sporti ja reisimist.


Kas su töö on su elustiil?


Võib ka nii öelda.


Kas eestlane on suur tingija ja kaupleja?


Eestlased on praeguse turuolukorraga päris hästi ennast kurssi viinud, teavad milline hind on reaalne ja milline ülepakutud. Ka vene ja soome rahvusest kliendid kauplevad väga kõvasti, eriti nüüd.


Milline on olnud sinu kõige põnevam situatsioon maakleritöös?


Põnevaid situatsioone ja huvitavaid inimesi on palju ette tulnud. Meeldejäävaim neist võib-olla see, kus üks vanemas eas naisterahvas tõi mulle lisaks vahendustasule preemiaks 200 krooni oma pensionist. Sellised hetked on väga liigutavad. Siis tunned, et oled oma tööd hästi teinud.


No millal see põhi käes siis on?


Ma usun, et hiljemalt sügiseks on põhi käes.


Maaklerite maine pole Eestis just kõige parem? kuidas olukorda paremaks muuta?


Praegu on periood, mil kinnisvara müüjad just vajaksid maakleri abi, sest turul on pakkumisi väga palju ning ostja leidmiseks tuleb aktiivselt tööd teha. Maakleril peaks olema soov inimest aidata ning teha oma tööd südamega.


Milline on siiani olnud su elu parim tehing?


Parim tehing on see, kus klient on rahul ja ise oled rahul. Kliendi rahulolu ja tänulikkus on parim motivaator.


Parim raamat, parim film ja parim muusika?


Parimat ei oskagi välja tuua, sest aja jooksul eelistused muutuvad. Täna meeldib üks asi, homme juba tahan midagi uut...