Kes sa oled?



Oma loomult olen ilmselt maailmaparandaja, kes armastab segiläbi seiklustega distsipliini ja korda. Elu on mind ümbritsenud ning kokku viinud väga lahedate  ja huvitavate inimestega. Samuti olen suutnud täide viia oma unistusi – usk enesesse on oluline edasiviiv jõud.


Miks kinnisvara?


See eriala pakub mulle huvi, põnevaid väljakutseid ning võimalusi end proovile panna. Lisaks erinevad inimesed mu ümber, rutiinivaba töö - kui seda nautida oskad. Mina lähen hommikuti hea meelega tööle ning praeguses töökohas nii juba kolm ja pool aastat järjest. Iga tööpäev toob midagi uut - töökaaslased ja kliendid on lahedad inimesed.


Kaua kogemust ja mida enne tegid?



Esimesed sammud tegin aastal 2000, tegeledes veel paralleelselt ka tantsimisega. Järgnes aktiivne töö heategevusorganisatsioonis, olles juhatuse liige ja projektijuht. Maakleritööd tegin endiselt „kõrvalt”. Mingil hetkel tundsin vajadust hakata kinnisvaraga tõsisemalt tegelema.


1Partneris alustasin päris algusest, ehk siis maakleri assistendina. Aasta pärast pakuti mulle grupijuhi ametikohta ning tänaseks olen äärelinna grupijuht ja juhendan ise assistente. Samas teen aktiivselt maakleritööd edasi, sest praktika ja teooria peavad käima käsikäes.


Kas on võimalik, et 60 aastaselt teed veel sama tööd?



Ei tahaks uskuda - eesmärgid on teised. Oravrattast tuleb välja saada.


Aga kui sa juhuslikult homme enam maakler olla ei saaks, mis sa siis teeks? Kuhu tööle prooviksid?


Tõenäoliselt oleks see seotud kunstiga, ilumaailmaga või siis heategevusega. Kindlasti töö inimestega.


Kas su töö on su elustiil?


Täna kindlasti. Samas olen õppinud tõmbama joone töö ja puhkuse vahele, leida ja võtta vabu hetki enese jaoks, et siis puhanult ja teotahtelisena tagasi olla 


Milline on su lemmikklient?


Lemmikklient on selline, kes peab teda esindavat maaklerit spetsialistiks. Lemmikklient usaldab maaklerit, toimib tema nõuannete kohaselt, tasub õigeaegselt töötasu ja pöördub järgmine kord taas minu poole.


Kes on sinu arvates Eesti „staarmaakler”? Kas sa tahaksid äkki see ise olla?



Tean päris mitmeid maaklereid, keda võiksin nimetada staarideks. Nad on erilise säraga silmades, töökogemusega, hakkajad, kohusetundlikud, usaldusväärsed ja head suhtlejad. Nad ei ole stressis, vaid leiavad väljapääsu ja näevad vaeva pigem eriaalase eneseharimisega - mitte ei kurda toimuva üle. Vastasel juhul oleks aeg lavalt lahkuda.


Kas Eesti kinnisvaraturg on hukas?


Kinnisvaraturg võtab sisse uusi pöördeid, mitte pole hukas. Maakleritel tuleb end kaasajastada ja meenutada koolitustel omandatut. Käes on aeg neid teadmisi kasutada!


Millal tuleb järgmine buum?


Niipea seda karta pole, lähema kümne aasta jooksul kindlasti mitte.


Kas maaklerid vajaks ametiühinguid?


Olles ise Eesti Kinnisvaramaaklerite Koja liige, toetan nende tegevust igati, sest nad esindavad maaklerite huve piisavalt.


Mida vabal ajal teed?


Lahutan meelt – tants ja tantsutrennid on jätkuvalt mu hobid. Meeldib looduses viibida - varem ei osanud sellele tähelepanu pöörata ja oluliseks pidada. Oma osa võtavad ka sõbrad ja lähedased.


Millist muusikat kuulad?


Olen kõigekuulaja - alates Frank Sinatrast, lõpetades klubimuusikaga :)


--


Angela Virak, kolleeg maade ja majade grupist


Tooksin välja mõned tema isikuomadused: tähelepanelik, täidab endale võetud  ülesanded täie pühendumusega, peab kinni kokkulepetest, väga hea

meeskonnaliige ning suurepärane grupijuht. Lisaks on ta abivalmis, leiab igas olukorras parima lahenduse, usaldusväärne, äärmiselt hea suhtleja ja leiab erinevate inimtüüpidega kiiresti ühise suhtluskeele. Muidugi on ta ka laia silmaringiga ja alati hoolitsetud välimusega.


Kindlasti võtavad temast eeskuju päris mitmed uued kinnisvarasektorisse tulijad. Mina isiklikult ei soovi olla aga kellegi teise moodi :)


Monikast võib saada Eesti staarmaakler - kui ta seda ise soovib!


--


Mihhail Voronin, kolleeg äärelinna korterite grupist


Monika on alati abivalmis. Kuna ta on äärelinna piirkonna grupi juht, vajavad uued tulijad just tema abi. Loomulikult põhineb see kõik tema töökogemusel. Samas on ta väga hea meeskonnamängija ning tema järgi joondub terve äärelinna meeskond.


Sooviksin osaliselt olla tema sarnane. Olen ise väga hea suhtleja, aga tahaksin saada veel paremaks kui Monika. Ükskõik milline klient Te olete ja millise murega tulete, leiab tema Teid kuulates alati sobiva lahenduse.


Staarmaakler – kindlasti! Ja tal oleks kollektiivi toetus.