Kes sa oled?


Olen Rando, ambitsioonikas noor mees, Rime Kinnisvara maakler. Töökogemust maaklerina on mul tänaseks üle kolme aasta. Enne seda olin keskendunud peamiselt õpingutele.


Kas kinnisvara on endiselt põnev valdkond?


Kinnisvaras tuleb sageli ette uusi olukordi ning probleeme, mille lahendamiseks ei ole ühest teed. Lahendus tuleb leida vastavalt situatsioonile. Seega rutiini naljalt ei teki ning jah, kinnisvara on minu jaoks endiselt põnev valdkond.


Kas su töö on su elustiil?


Reeglina ma ei jaga oma aega rangelt töö- või puhkeajaks. Vahel tuleb tööasju ajada ka laupäeva õhtul kell 21. Töö on mu elustiil.


Kui palju on mõistlik tingida?


Tingimine on ostuprotsessi normaalne osa, mille tulemusena kujuneb vastuvõetav hind nii ostja kui ka müüja jaoks. Küll aga ei ole mõistlik teha selgelt ebareaalseid pakkumisi. Juhul kui korter või maja on müügis õiglase turuhinnaga, tekitab näiteks 30% soodustuse küsimine vara omanikus pigem trotsi ja raskendab edasisi läbirääkimisi.


Eluline küsimus: Kas üüripakkumise vahendustasu peaks maksma omanik või üürnik?


Minu arvates oleks õiglane ja loogiline, kui teenuse tellija, ehk siis omanik, maksaks vahendustasu. Kuid nagu kinnisvaras ikka, igat juhtumit tuleb käsitleda vastavalt olukorrale.


Milline on olnud sinu kõige põnevam situatsioon maakleritöös?


Põnevaid ja pingelisi situatsioone on olnud mitmeid. Kõige põnevam on aga tutvuda erinevate omapäraste ning väga värvikate inimestega.


Kas põhi on käes või juba möödas?


Kliendid tajuvad, et üldine hinnatase on suhteliselt soodne ja vastuvõetav. Kinnisvaraturg liigub aga tugevas korrelatsioonis riigi üldise majandusarenguga  ning inimeste kindlustundega tuleviku ees. See, kas põhi on käes, möödas või alles ees, sõltub suurel määral üldistest majanduse arengusuundadest.


Millega vabal ajal tegeled?


Olen õnnelik inimene, sest mul on palju väga häid sõpru. Suurem osa mu vabast ajast möödub nende seltsis.


Parim raamat, parim film ja parim muusika?


Bonditeemalised raamatud on huvitavad. Viimane raamat, mida lugesin, oligi Ian Flemingu „Südamlik tervitus Venemaalt” (From Russia, with love).

Filmidest meeldivad Quentin Tarantino teosed.

Muusika – Bon Jovi, Whitesnake, Scorpions.