Kes sa oled?


Olen loomult rõõmsameelne, edasipüüdlik, kohusetundlik ning aktiivse eluviisiga inimene. Lõpetanud TTÜ majandusteaduskonna turunduse eriala ning Inlglismaal University of Bedfordshire turunduse eriala.


Miks kinnisvara?


Kinnisvara on mulle alati huvi pakkunud, kuid tööle sellele alale sattusin üsna juhuslikult. Avanes vastav võimalus ning otsustasin oma teadmised proovile panna. Põnevaks tegi see, et alustasin tööd kinnisvara-valdkonnas kaks ja pool aastat tagasi, kui kõik hakkas vaikselt allamäge veerema. Kui tõusu ajal ei pidanud suurt midagi turundama ega müügile tähelepanu pöörama, siis majanduslanguse ajal tuleb tõeliselt vaeva näha, ja see on põnev väljakutse.


Kaua kogemust ja mida enne tegid?


Kinnisvara müügi ja turundamisega olen tegelenud kaks ja pool aastat. Varem olen töötanud jae- ja hulgikabanduse valdkonnas. Oma aja on võtnud ka õppimine kahes erinevas riigis üheaegselt.


Kas on võimalik, et 60 aastaselt teed veel sama tööd?



Kindlasti mitte. Aktiivne müügitegevus võiks jääda pisut nooremate meeste tööks.


Mida peale maakleritöö veel hästi teha oskad?


Mängin klaverit ja akordioni, oskan hästi süüa teha. Samuti arvan, et vajadusel oskan inimesi omal alal hästi nõustada.


Kas su töö on su elustiil?


Töö peab elustiil olema, muidu ei tee sa seda hingega. Jah, mu töö on mu elustiil.


Kas eestlane on suur tingija ja kaupleja?


Kindlasti ei ole eestlane oma loomult suur kaupleja. Pigem iseloomustab tingimine ja kauplemine rohkem lõunapoolseid rahvaid. Täna annab kinnisvaraturu olukord lihtsalt piisavalt alust kauplemiseks. Viimasel ajal on tingimisest saanud justkui sport – kes rohkem alla kaupleb, on võidumees.


Milline on olnud sinu kõige põnevam situatsioon  maakleritöös?


Põnevaid hetki on igas tööpäevas. Sellist kõige põnevamat seika ei oskagi kohe välja tuua. Rahulolu tekitavad kõige rohkem positiivselt meelestatud kliendid, kes hindavad professionaalset teenust ning toote kvaliteeti.


No millal see põhi siis käes on?


Ma arvan, et keegi ei oska täpselt öelda, millal põhi käes on. Seda oskame kõik tagantjärele kommenteerida, kui asi paremaks läheb. Võime lihtsalt midagi spekuleerida ja oletada.


Praegu tuleks olukorda pigem ära kasutada, sest kui on vaja osta, siis täna ja lähitulevik on selleks üsna hea aeg.


Maaklerite maine pole Eestis just kõige parem – kuidas olukorda paremaks muuta?


Tundmatud teenusepakkujad ning halb teenuse kvaliteet on maaklerite mainet kindlasti negatiivselt mõjutanud. Töötavate maaklerite hulgas on üsna palju neid, kes ka iseendale ei taha tunnistada, et vajaksid koolitust. Selleks pole leitud erinevatel põhjustel aega või võimalust. Vahendajate arvu kahanemine ja koolitatud ning staažikate maaklerite arvu osakaalu kasvamine parandaks ka maaklerite mainet. Hea maine ja klientide hoidmine on jätkusuutliku maaklertegevuse aluseks.


Milline on siiani olnud su elu parim tehing?


Ma arvan, et see tehing on mul veel ees.


Parim raamat, parim film ja parim muusika?


Häid filme on palju. Kinofilmidest meeldis hiljuti näidatud The Curious Case of Benjamin Button.


Kuulan kõiksugu muusikat. Kindel lemmik puudub.


Soovitaksin lugeda  Robin S. Sharma raamatut „Lugu mungast, kes müüs maha oma Ferrari”, mis on vaimne mõistujutt unistuste täideviimisest ja oma saatuse kujundamisest.