Eesti üks suurejoonelisemaid eraisikust riskiinvestoreid Hillar Teder on Venemaa juhtiva majandusajalehe Komersant andmeil teinud järjekordse särava tehingu. Pärast aastatepikkust ülesehitustööd müüs ta hinnanguliselt ligi kahe miljardi krooni eest partneritele oma osaluse Venemaa silmapaistvas supermarketite ketis O’Key.

Niimoodi suutis Teder lahendada Venemaale investeerivate ärimeeste võtmeküsimuse: kuidas idanaabri juurde investeeritud raha ja kasum kätte saada?

Tõenäoliselt ei tähenda Tederi tehing seda, et pärast aprillirahutusi ongi eestlastel kasulikum Venemaal äri tegemisest tagasi tõmbuda. Pigem näitab see, et heade partneritega koos töötades on võimalik seal oma ärieesmärgid edukalt täita.

Juba mõni aeg tagasi eemaldus ühena vähestest Eesti ettevõtjatest erareaktiivlennukiga mööda ilma ringi kihutav Teder O’Key keti tegevusest. Mõjukas eestlane suunas oma tähelepanu Ukraina kinnisvaraärile.

Ettevõtte kaasosanikud – Dmitri Trotski, Dmitri Korsev ja Boriss Voltsek – ostsid välja Tederile kuulunud 23,33% omanikfirma Dorinda Holding S.A. aktsiatest.

Ajakirja Forbes Venemaa väljaande eraettevõtete edetabelis asus O’Key 2006. aastal üle seitsme miljardi kroonise käibega 94. kohal. Tederi ärimehekarjäär sai sisse avalikkusele märgatava hoo, kui ta müüs Rocca al Mare kaubakeskuse soomlastele ja seejärel Venemaal tuntuks saanud mahla kaubamärgi Coca-Colale.