Nii odav kui viimasel ajal ei ole dollar euro ja seega ka Eesti rahaga võrreldes kunagi olnud.

Eurooplased, aga ka näiteks kanadalased tunnevad muret oma ekspordiväljavaadete pärast. Endine Salvadori rahandusminister Manuel Hinds ja USA välissuhete nõukogu rahvusvahelise majanduse direktor Benn Steil võrdlevad Financial Timesis ilmunud arvamusloos Ühendriikide majanduses toimuvaid protsesse sellega, mis sündis möödunud kümnendil nii mõneski arenevas riigis. Ka seal kasvasid aktsia- ja kinnisvarahinnad tohutu kiirusega, samas kui tarbijahinnaindeksi tõus püsis võrdlemisi tagasihoidlik. Sellele järgnes riikide valuuta kokkuvarisemine ja ülikiire inflatsioon.

Seitsmekümndatel õnnestus dollaril säärasest olukorrast kahel korral kerge ehmatusega pääseda. Inflatsioon suudeti kõrgete intressimääradega alla suruda ning rahvusvaheliselt vaadates polnud investoritel peale dollari midagi muud valida. Nüüd aga muutub euro investoritele aina sümpaatsemaks alternatiiviks. Kui investorid peaksid hakkama dollarit pelgama, tähendaks see tõenäoliselt uusi USA raha odavusrekordeid euro ja seega ka Eesti krooni suhtes.

Samas leiab aga mõni, et dollari edasist nõrgenemist pole karta. Aastaid hiiglaslikuna püsinud USA jooksevkonto puudujääk kuivab kokku ning dollar on paljude arvates praegu alahinnatud.