“Vastupidiselt suurtele investeeringutele ja pikkadele arendusprotsessidele läheme tagasi tehnoloogiaideede juurte juurde - garaaži lahendusi kokku kruvima,” ütles ürituse korraldaja Eesti startup juhtide klubi juhatuse liige Ragnar Sass.

N-ö põlve otsas tehtud garaažiprojektidest on alguse saanud tänased suurettevõtted videogigant YouTube, suurim internetimaksete keskkond PayPal ja otsingumootor Google.

Ürituse peamine fookus ongi veebi-, mobiili- või mõne leidliku elektroonilise vidina kiire valmis tegemine.

Garage48 nädalavahetus toimub teist korda. Aprillis toimunud eelmise Garage48 nädalavahetuse jooksul sündis 16 uut ettevõtmist, teiste hulgas personaalsete pehmete mänguasjade tootmine Kratid.com, kokteilisoovitaja Cocktailroulette.com ning uusi tutvusi vahendav Wannalunch.com.

“Kui vähemalt 1-2 nädalavahetusel välja töötatud ideest jõuab pärisettevõtteks, siis võime lugeda üritust kordaläinuks,” sõnas Sass.

Nädalavahetuse raames esineb ettekandega endine Skype´i juht ja praegune riskikapitalist Michael Jackson. Osalejate hulgas on ka kaks Skype`i asutajat ja kümneid IT-spetsialiste tehnoloogiafirmadest nagu Playtech, Regio, Helmes, Webmedia ja Fortumo.