Ka eile käis WTI korraks alla märkimisväärseks peetavat 40 dollari toetustaset. Täna hommikul maksis WTI barrel korraks isegi 39,85 dollarit.

Ka teine tähtis toornafta hinnaindikaator Põhjamere Brent on languses. Täna ennelõunal maksis Brenti barrel 42,02 dollarit ja hommikul oli hind alla 42 dollari.

Värsked naftatööstuse koondandmed näitavad, et juunis kasvas esimest korda tänavuse aasta jooksul üle maailma töös olevate naftapuurtornide arv, kahe võrra 1407 tornile. Samuti on kasvanud USA ja OPECi liikme Iraagi naftatoodang, vahendas Reuters.

Teisalt kasvab ühe enam nafta edasisisele hinnalangusele panustavate investorite arv. "Spekulandid suurendasid oma lühikese positsioone rekordtasemeni, vedades samas WTI pikkade positsioonide kogusumma veebruarist saadik madalaimale tasemele," rääkis agentuurile ClipperData analüütik Matt Smith.

Smithi sõnul on hinnalangusele mängijate arv tõusnud rekordini mitte ainult toornaftas, vaid ka bensiiniturul. Analüütikute sõnul jätkab ületootmine nii nafta kui ka bensiinihinna survestamist, aga viimane omakorda mõjub toornafta nõudlusele.