Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga langes kaubamaht 22,1% eelkõige vedellasti mahu languse mõjul. Reisijate arv kasvas 3,5% ja laevakülastuste arv 7,3% 2290 külastuseni.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul ei ole vedellasti languses midagi erakorralist, kuna see on tingitud eelkõige üldisest turu nõudluse vähenemisest tumedate naftasaaduste osas, mida mõjutavad järjest karmistuvad nõuded laevakütuste väävlisisaldusele. „Konkurents vedellasti osas on jätkuvalt väga suur, vedellasti käitlemine projektipõhine äri ning kvartaalsed mahud seetõttu volatiilsed. Vedellasti langust aitas osaliselt kompenseerida puistlasti ligi 30%-line tugev kasv,“ põhjendas Kalm.

Reisijate arv kasvas kolmandas kvartalis eelkõige Tallinn-Helsingi ja Muuga-Vuosaari liinide mõjul. Kokku suurenes Eesti ja Soome vaheline reisiliiklus 96 tuh reisija võrra ehk 3,5%.
„Eckerö Line ja Tallinki poolt juunis Muuga-Vuosaari liinil alanud sõidukitega reisijate teenindamine on väga hästi käivitunud. Kaugemalt pärit reisijad hindavad võimalust reisida soodsamalt ja vältida samas Tallinna ja Helsingi ummikuid. Head meelt teeb ka, et soomlastest reisijate arv on taastunud ning kruiisireisijate huvi Eesti külastamise vastu on jätkuvalt suur,“ märkis Valdo Kalm. Tallinna ja Saaremaad külastanud kruiisireisijate arv saavutas 9 kuuga rekordi ehk 641 tuhat reisijat, mis on 3000 reisijat enam kui eelmisel aastal kokku. Stockholmi ja Peterburi liinidel reisijate arv vähesel määral langes.

Võrreldes eelmise aastaga vähenes 9 kuu kaubamaht kokku 8,3% ehk ligi 14,3 miljoni tonnini, teenindatud reisijate arv jäi samale tasemele ehk 8,3 miljonit.