Neljapäeva hommikul maksis barrel naftat Telerate'i andmeil 23,77 dollarit ehk ligi üheksa dollarit vähem kui 8. märtsil, mil Brenti toornafta kerkis Lahesõja järgse kõrgeima hinnataseme 32,4 dollarini barrelist.

Eesti suuremad kütusemüüjad tõstsid kolmapäeval bensiiniliitri hinda keskmiselt 15 sendi võrra, põhjendades otsust kütuse kallinemise ning USA dollari jätkuva tugevnemisega krooni suhtes.

Bensiin 95 maksab Neste, Statoili ja Shelli tanklates nüüd 9,80 krooni liiter ja 98 täpselt 10 krooni. Automaatjaamades on kütus mõnevõrra odavam.

Ka nafta hinnatõusu tipus 8. märtsil tõstsid suuremad kütusemüüjad nafta hinda mõneks tunniks üle 10 krooni. Bensiin 98 maksis siis 10,15 ja 95 9,85 krooni liitist.

Nafta hind maailmaturul oli siis 32,4 dollarit barrelist ja krooni kurss dollari suhtes Eesti Panga noteeringu järgi 16,311 EEK/USD.

Neljapäeva hommikul maksis barrel naftat 23,77 dollarit ja Eesti Panga 5. aprilli dollari kurss oli 16,204 EEK/USD.

Alates hinnatipust 8. märtsil on nafta hind maailmaturul olnud pidevas languses. Kolmapäeval toimus Londoni naftaturul väike tehniline korrektsioon ülespoole ning naftabarrel kallines päevakokkuvõttes 0,12 dollari võrra 23,77 dollarini barrelist pärast vahepealset kukkumist 23,35 dollarini.

Teisipäeval odavnes Brent Londonis 0,86 dollari võrra barrelist, kui diilerid võtsid Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) naftaekspordi suurenemise ootuses kasumit.

Möödunud nädalal otsustasid üheksa OPEC-i eksportööri suurendada naftatootmist 1,45 miljoni barreli võrra päevas. Kokkuleppest jäid välja ÜRO embargo all olevad Iraak ja Iraan, mis ei ühinenud formaalselt OPEC-iga, aga teatas hiljem, et suurendab ka ise tootmist, mis peaks lisama maailmaturule 1,7 miljonit barrelit naftat.

Ka kartellivälised riigid, näiteks Omaan, on hakanud naftaeksporti suurendama.

Euroopa diilerid prognoosivad nafta hinna edasist langust, kuna naftavarud on hakanud täienema.

"Nafta hind peaks jääma surve alla, kui laod täiendevad," tsiteeris Reuters Williams de Broe maakleri sõnu.