Täna pärastlõunal kauples Põhjamere Brent 50,52 dollari juures barrelilt, olles käinud varem ära ka tasemel 50,9 dollarit. Viimati ületas naftabarreli hind 50 dollarit põgusalt juunis, ülejäänud aasta on hind olnud sellest tasemest madalam.

USA toornafta WTI barrel maksis täna pärastlõunal 48,6 dollarit.

Bloombergi teatel on hinnatõusu põhjustanud investorid, kes usuvad, et naftat eksportivate riikide organisatsioon OPEC suudab tootmise kärpimises kokku leppida.

"Palju on olnud skeptitsismi," ütles agentuurile Eric Nuttall, kuulsa toorainefondide valitseja Sprott Asset Managementi fondihaldur. "OPEC on viimasest perioodist palju muutunud. Nad on just käinud läbi kõige hullemast nafta hinnalangusest kogu ajaloos. Ma olen positiivselt meelestatud, palju positiivsemalt kui varem."

WTI tulevikutehingute maht kasvas Bloombergi teatel eelmisel nädalal 8,1%, peamiselt panustati just hindade tõusule. Ka bensiini tulevikutehingute maht on kasvamas.

Inglise pank Barclays aga hoiatas kliente oma viimases uudiskirjas, et OPEC on tekitanud omaenda naftahinna riski neljandas kvartalis, vahendas Reuters. "Novembris sündiva tootmismahu kärpimise kokkuleppe osas on ootused aina suuremad, kui aga juhtub, et tootmismahtu ei suudeta piirata alla 33 miljoni barreli päevas, on hinna järsu kukkumise risk suur," teatas pank klientidele.