Warren Buffetti juhitav ettevõte Berkshire Hathaway teenis 1,53 miljardit dollarit kahjumit võrreldes mullu samal ajal teenitud 940 miljoni dollarise kasumiga, kirjutas BBC. Ettevõte pidi maha kandma 1,9 miljardit dollarit, kuna osalus suures naftatootjas ConocoPhillipsis on selle võrra vähenenud. Buffett möönis juba veebruaris, et osaluse ost ConocoPhillipsis mullu aasta lõpul oli ülikehvasti ajastatud.

Berkshire Hathaway käive kahanes esimeses kvartalis kokku 9,5 protsendi võrra, 22,8 miljardile dollarile. Buffett on möönnud ka teisi möödalaske, mille ta tegi siis, kui üleilmne toorainete hinnamull lõhkes ja viis nafta ja muude toorainete hinnad langusse samal ajal, kui kogu maailma majandus hakkas ilmutama languse märke.

Buffetti asutatud ja siiani tema juhitavale investeerimisfondile Berkshire Hathaway kuulub osalusi ka näiteks Coca-Colas ja USA suurpangas Wells Fargos.

Wells Fargo, mis on USA suurim hüpoteeklaenude väljaandja, peab pärast suurpankade läbikatsumist, mille USA valitsus hiljuti lõpetas, hankima veel 13,7 miljardi dollari jagu kapitali. Muidu ei suuda pank valitsuse hinnangul pikka majanduslangust üle elada. 6 miljardit dollarit kavatseb Wells Fargo hankida, müües uusi aktsiaid.