See raha jagatakse 41 töötaja vahel, kes Naftogazi kinnitusel ei ole vaid tippjuhid, kirjutab Deutsche Welle Ukraina väljaandele Gordon tuginedes.

Ukraina peaminister Volodõmõr Groisman kutsus Naftogazi juhtkonda üles preemia suurust üle vaatama. Groisman kinnitas, et saatis Naftogazi nõukogule ka kirja, milles ütleb, et suure preemia maksmine ei ole kohane.

Peaminister möönab. et preemiate määramine kuulub nõukogu kompetentsi, mitte valitsuse kompetentsi. "Naftogaz ning selle juhtkond said Ukraina huvides suure võidu ning just selle eest määraski nõukogu suure preemia. Aga ma toonitan, et see on liialdus,“ lausus Groisman.

Tänavu veebruaris langetas Stockholmi arbitraažikohus Naftogazi ja Gazpromi vahelises 2009. aastal kümneks aastaks sõlmitud naftatarnete ning-transiidilepingut puudutavas vaidluses otsuse. Kohus määras Naftogazile ebapiisava naftatransiidi eest 4,6 miljardit dollarit kompensatsiooni.


Gazprom on esitanud otsuse peale apellatsiooni ning teatanud, et ei kavatse Naftogazile maksta enne, sest kahtleb, kas Ukraina pool raha tagastab, kui arbitraaži otsust muudetakse.