Naftogaz võttis vastu norrakate pakkumise nende kaasamiseks õigusnõustajana riigifirma õiguste ja huvide kaitsmiseks ja vaidluse lahendamiseks Gazpromiga.

Wikborg, Rein & Co teenused lähevad maksma 1,3 miljonit eurot.

Advokaadibüroo on asutatud 1923. aastal ja selle üle 200 advokaadi töötavad büroodes üle maailma - Oslos, Bergenis, Londonis, Kobes (Jaapanis), Singapuris ja Šanghais. Büroo on mainekalt õigusturu ülevaateid kajastavalt väljaandelt The Legal 500 korduvalt saanud väga kõrgeid hinnanguid.

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk on varem oma pöördumises Euroopa Komisjoni ja ELi riikide liidrite poole öelnud, et Gazpromi vastus ettepanekule lahendada küsimus ilma arbitraaži sekkumiseta annab tunnistust sellest, et Venemaa pole dialoogist huvitatud. Jatsenjuk märkis, et kui olukord ei muutu, teeb Kiiev juba mai lõpus Stockholmi arbitraažile avalduse.

Ukraina nõuab Gazpromilt mitme lepingupunkti ülevaatamist ja hinna allatoomist endisele tasemele, mis vähendaks oluliselt Ukraina võlga Vene gaasi eest, mis Gazpromi sõnul ulatub 3,5 miljardi dollarini.