Tallinnas Eesti Näituste Sinises paviljonis eilsest pühapäevani avatud teine naisettevõtlusmess pakub tegemist-vaatamist kogu perele.

Messi korraldaja Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni (EENA) presidendi Reet Laja sõnul on seekord püütud messitegevust rikastada: väljas on Eesti naiskunstnike näitus, korraldatakse seminare ja vaidlustunde, moeetendusi, nõu annavad arstid ja külla tuleb nukuteater.

Seekordne naisettevõtlusmess on rahvusvaheline ja rohkem kui 40 osalejafirma seas on külalisi Soomest, Rootsist, Venemaalt ja Slovakkiast.

Reet Laja sõnul kutsuti osalema kõiki naisettevõtjaid käsitööfirmadest arvutifirmade juhtideni.

"Peame rohkem tähelepanu pöörama naise vajadusele orienteeruda kultuurielus, saada hakkama pereelus ja õppida tegutsema uues majanduskeskkonnas ning poliitikas," selgitas Laja.

Messipäevad on temaatilised: majandus, poliitika ja kultuur. Viiakse läbi ka vastavasisulised seminarid ja vaidlustunnid.

Reet Laja ütles, et mess on mõeldud kogu perele. Kui vanemad tahavad üritustel osaleda, saavad nad oma lapsed mängutuppa jätta.

Messile tulevad Tervisekasvatuse Keskuse korraldusel Eesti tipparstid, kes annavad kogu perele nõu tervisliku eluviisi kohta, ütles EENA president.

Tervisekasvatuse Keskuse direktor Anu Kasmel ütles, et naised pingutavad üle, püüdes hoolitseda pere eest, töötada ja aktiivset seltskonnaelu elada. "Juhtivatel kohtadel töötavad naised peavad endale teadvustama, et ülekoormatusega kaasneb tervise halvenemine," selgitas ta. Anu Kasmeli sõnul ei saa naised hoida oma südant vaid armastamiseks, see on eelkõige kogu organismi elus hoidmise organ.

Pööramaks messi külastavate naisettevõtjate tähelepanu tervisele, on Tervisekasvatuse Keskus kutsunud messile Tartu ülikooli kliiniku südamehaiguste spetsialisti Margus Viigimaa, konsultatsioone annavad ka reumatoloog Oivi Aakre, onkoloog Väino Rätsep ja günekoloog Reet Lindström. Kohapeal annavad spetsialistid nõu terviseprobleemide lahendamiseks, mõõdetakse vererõhku ja kolesteroolisisaldust.

KIRSI KENDER