Tiit Vähi äripartnerid Andrei Katkov ja Jevgeni Malov hakkasid eelmise aasta lõpus Narva-Jõesuusse ehitama suurt puhkekeskust. Endise Nooruse sanatooriumi asemele tuleb umbes 220–230 numbritoaga hotell ja spaakeskus, kortermaja ning eramud. Lisaks tennise- ja squash’i-väljakud, spordikompleks, konverentsikeskus ja restoranid. Territoorium on 7,5 hektari suurune. Esimene maja 34 korteriga valmib juba tänavu augustis.

“Kokku investeerime sadu ja sadu miljoneid Eesti kroone,” ütles projekti arendava firma Termak Real Estate juhataja Artur Pärnoja.

Nooruse kompleks on teine uusarendus, mis on Narva-Jõesuus käiku läinud. Veelgi kaugemale on jõudnud Aare Kööbile ja Rene Kuulmannile kuuluv Meresuu spaahotell. Üheteistkorruselise hoone ehitus on lõpukorral ja esimesi külastajaid loodetakse vastu võtta juba selle aasta mais.

“Praegu käib töötajate otsimine, kokku tuleb palgale võtta umbes 120 inimest,” ütles Kööp. Kahe uue hotellikompleksi valmimine annab Narva-Jõesuu puhkemajandusele uue taseme. Lisaks neile kahele on endiselt käigus ka Narva-Jõesuu sanatoorium, sedagi on viimastel aastatel pidevalt arendatud.

Mitu objekti, millest paar aastat tagasi kuurortlinna arendamisega seoses räägiti, on aga toppama jäänud. Näiteks tahtsid hispaanlased ehitada suurt veekeskust, kuid praegu tuleb Narva-Jõesuu linnapeal Andres Noormäel nentida, et linna ja hispaanlaste teed läksid lahku.

Samuti valitseb vaikus kinnisvarainvesteeringuid haldava Broadgate Capitali maatükil, kuhu firma ise on lubanud ehitada nii kortereid kui ka spaa.

Narva-Jõesuu keskuses seisab uhke ja ajalooline kuursaal, mille omanik Tiit Vähi tahab muuta uhkeks luksushotelliks. Renoveerimine ja ehitustöö pidi kavatsuste kohaselt algama juba eelmisel aastal, seni aga töid veel ei tehta.