Samas tempos väheneb tubakaaktsiisi laekumine ning süveneb miinus niigi kõhnuvas riigieelarves, kirjutab
.

"Enamasti ostetakse edasimüügiks. Päeva jooksul ületab piiri 11 000 inimest, see tähendab 11 000 plokki sigarette ja 11 000 liitrit kanget alkoholi. Lisaks salasigaretid ja -alkohol, mida tuuakse üle lubatud normi. Kõige odavamaid hindu arvestades kaotab riik aktsiisimaksudena kaks miljonit krooni päevas," rääkis Malkov olukorrast piirilinnas.

Eile valitsuskabinetis maksude tõstmist arutanud rahandusminister Ivari Padar ütles massilise sigaretiturismi kohta, et on Narvas toimuvaga kursis, kuid riik ei suuda sellisel moel lokkavat tubakakaubandust kontrollida, vahendab aripaev.ee.

"Alkoholi- ja tubakatoodete maksuvabad piirmäärad on kehtestatud selleks, et Eesti inimesed saaksid ELi mittekuuluvatest riikidest tuua neid kaupu oma tarbeks. Kirjeldatud kaubareisid on ilmekas näide maksusoodustuste kuritarvitamisest," rääkis ta.

Padari sõnul tähendaks soov selline tegevus täielikult välistada, et kaotada tuleb ka maksuvabad piirmäärad. "Kuid see tähendaks tavaturistide karistamist," märkis ta.