AS Narva Vesi poolt 28. augustil väljastatud teates seisis, et “seoses plaaniliste survearmatuuri väljavahetamise tööde läbiviimisega veepuhastusjaama territooriumil peatatakse kell 22.30 07.09.07 kuni kella 10.00 08.09.07 terves Narva linnas veevarustus.”

Ainsa Narvas eestikeelse kanalina sai teate Eesti Raadio Narva stuudio, kes selle ka kohalikus uudistesaates edastas.

AS Narva Vesi tegevdirektor Aleksei Voronovi sõnul edastati teade linnas tasuta levitatavale venekeelsele ajalehele Gorod, samuti raadiole ja kohalikule televisioonile. Küsimusele, miks sellest ei teavitatud teisi kohalikke kanaleid, sealhulgas ainsat eestikeelset ajalehte Narva Postiljon vastas Voronov, et teavitati kõige suurema levikuga kanaleid.

“Iga Narvas elav eestlane saab aru ka venekeelsest informatsioonist, samas ajalehes Gorod avaldati info ka eesti keeles,” sõnas Voronov.

Tasuta igasse postkasti leviv ajaleht Gorod on venekeelse sisu tõttu enamuse Narva eestlaste jaoks marginaalse tähtsusega. Info pool ööpäeva kestva veekatkestuse kohta puudus ka linna koduleheküljelt.

Narva linnasekretär Ants Liimets kuulis veekatkestusest esmaspäeval ajakirjanikult. “Esimest korda kuulen. Kahju, et praegu, sest linnavalitsuse juhtkonna nõupidamine on just lõppenud, oleks seal selle kohta pärida saanud,” sõnas Liimets.

Sama lugu oli ka linnapea Tarmo Tammistega. “Mina saan sellest praegu teada, minu kätte pole eelmisel nädalal mingit teadet jõudnud. Selge, et asi oli kehvasti organiseeritud, kui infolevi niisugune on,” sõnas linnapea. “Mulle käib küll ka ajaleht Gorod, aga tunnistan ausalt, et lähen nüüd koju ja vaatan, kus see teade seal täpselt oli.”

Veefirma juhi Aleksei Voronovi sõnul pole seni keegi pretensioonidega nende poole pöördunud. Samasugune, ligi pool ööpäeva kestnud veekatkestus toimus Narvas ka ööl vastu 9. juunit.

Voronovi sõnul on tegemist suuremahuliste töödega veevarustussüsteemi moderniseerimisel, mis toovad kaasa veel ühe totaalkatkestuse, seda aga alles kolme-nelja aasta pärast. Siis lülitatakse kogu süsteem ümber vanalt filterveevärgilt uuele. “Tegemist on sellise seadmete vahetusega, mida tehakse kord 30 aasta jooksul,” sõnas Voronov.