ASi Narva Elektrivõrk teeninduspiirkonda kuuluvad Narva, Sillamäe, Narva-Jõesuu ja Vaivara vald. Hinnatõus on seal vältimatu, kui ettevõte ei saa pikendada 1. juulil 2002. aastal lõppevat litsentsi, mis lubab osta odavamat elektrienergiat sisse Leedust, kirjutab Severnoje Pobereþje (Põhjarannik).

ASi Narva Elektrivõrk peadirektor Ahti Puur ütles, et läbirääkimised litsentsi pikendamisest kukkusid läbi, kuna Eesti ametnike arvates peab odava elektrienergia importimise Eestisse lõpetama. Nüüd peab Narva Elektrivõrk hakkama ostma Leedu omast kallimat kaupa ASilt Eesti Energia (EE).

Ehkki elektrihind pole veel lõplikult kinnitatud, hakkab kilovatt-tund maksma esialgsete arvestuste järgi 1.50 krooni. Kui õnnestub pikendada Leedu litsentsi, saab elektrihinnaks 1.15 krooni kilovatt-tunni eest, kusjuures sellele ei lisandu 20kroonine abonenttasu.

Ahti Puuri sõnul mõtlevad regiooni juhtivad ettevõtted alternatiivsetele variantidele. Kreenholm ja Silmet kaaluvad näiteks oma energia tootmist, hinnasurvest vabanemiseks kaalub aga Balti ES koguni oma tootmise väljaviimist Eestist.

Narva linnapea Imre Liiv avaldas arvamust, et uut sotsiaalset vapustust saab vältida ainult EE hinnapoliitika ümberkorraldamise või Narva Elektrivõrgu litsentsi pikendamisega.

Liiv ütles, et see küsimus tuleb arutusele reedel 25. jaanuaril Narva linnavalitsuses toimuval ümarlaual, kuhu linnapea kutsus Narva Elektrivõrgu teeninduspiirkonda kuuluvate omavalitsuste juhte ja maavanema.

Narva, Sillamäe ja Narva-Jõesuu linnapead ning Vaivara vallavanem kavatsevad allkirjastada vastavasisulise pöördumise ning läkitada selle energiaturu inspektsioonile, majandusministeeriumile, Riigikogule ja presidendile.