Leedu telekommunikatsiooniettevõte TEO LT pälvis kolmandat aastat järjest Baltimaade parimate investorsuhetega ettevõtte tiitli, talle järgnesid Tallinna Vesi Eestist ja Grindeks Lätist, teatas NASDAQ OMX.

Konkurss Baltic Market Awards selgitab lisaks parimatele investorsuhetele välja ka kõige aktiivsema börsi liikme – Balti väärtpaberiturgudel kaupleva panga või maaklerfirma.

Võttes arvesse tema kauplemisaktiivsust ning osalemist turu elavdamises ja arendamises, kuulutati Baltimaade väärtpaberiturgude aasta liikmeks LHV Pank Eestist.

"Baltic Market Awards konkurss hindab seda, kuidas börsid ja turuosalised teevad koostööd väärtpaberiturgude toetamise ja arendamise nimel. Ükskõik kui kõrgelt arenenud või uuenduslik on tehnoloogia, me teame, et turg ei saa eksisteerida ilma heade investorsuhetega ettevõtete ning liikmete ja turuosalisteta, kes igapäevaselt panustavad turu arengusse," ütles NASDAQ OMX tegevjuht Bob Greifeld oma videosõnumis New Yorgist.

"Mul on hea meel näha, et nii investorsuhete kvaliteedis kui ka meie Balti väärtpaberiturgude arengus on toimumas positiivsed arenguid."

"Head investorsuhted aitavad kaasa ettevõtete kasvule. Olukorras, kus üha enim kohalikke investoreid vaatavad rahvusvahelistele turgudele, on Balti riikide ettevõtetele äärmiselt oluline tagada oma investorsuhete kõrge tase. Läbipaistvad ja avatud ettevõtted on finantskogukonnas usaldusväärsed, usaldust ja huvi tekitavad. Julgustav on näha, et 26 Balti ettevõtet on möödunud aastal oma investorsuhete kvaliteeti parandanud," sõnas NASDAQ OMX Balti turgude juhataja Arminta Saladžienė.