Tarkvara juurutamine ja nõustamisprojekt kestavad kuni 2015. aastani, teatas NASDAQ OMX Tallinn.

Armeenia parlament võttis eelmise aasta lõpus vastu seaduste paketi, mis võimaldab teise pensionisamba kasutuselevõttu Armeenias 2014. aastal. Eesmärk on reformida praegust põlvkondadevahelist ümberjaotusskeemi (PAYG system) ja juurutada Armeenia Vabariigis kogumispension.

"Kuna Eestis on teine pensionisammas olnud kasutusel kümme aastat ja keskne registrisüsteem on ennast õigustanud, siis otsustasid Armeenia ametiasutused kaasata NASDAQ OMX Tallinna kogemusi sellise süsteemi loomisel," märkis Andrus Alber, NASDAQ OMX Tallinna juhatuse esimees. Teise pensionisamba keskregistrit hakkab Armeenias pidama Armeenia Keskdepositoorium, mis on NASDAQ OMX Armeenia tütarettevõte.

"Armeenia valitsus sõlmis NASDAQ OMXiga koostöölepingu 2007. aastal. See projekt tugevdab veelgi koostööd Armeenia valitsuse ja NASDAQ OMXi vahel. Armeenia valitsus koostab hetkel personaliseeritud andmete hoidmise süsteemi, pidades silmas ka asjaolu, et alates 2013. aastast ühendatakse tulumaksu ja sotsiaalmaksu maksed. Kolmas pensionisammas on riigis juba käivitatud ning nii teise kui ka kolmanda samba puhul on ette nähtud mitmed maksuvabastused. Armeenia vabariigi valitsus ja keskpank tervitavad kogemustega välisriikide varahaldurite ning nende teadmiste rakendamist Armeenias. Valitsus jätkab läbirääkimisi registripidamisteenuse kokkuleppe saavutamiseks Armeenia keskdepositooriumiga," märkis Armeenia keskpank.