USA väärtpaberiinspektsiooni järgi kasutas Madoff oma hedge-fondis väidetavalt uute investorite raha selleks, et tasuda olemasolevate investorite eest, teatas BBC.

"Kui kahjud on 50 miljardit dollarit või isegi pool sellest summast, oleks tegu suurima Ponzi skeemiga ajaloos," kinnitas USA väärtpaberiinspektsiooni endine juht Mark Schonfeld.


"Me kavatseme kiiresti ja otsustavalt peatada petuskeemi ja kaitsta investorite aktivaid," selgitas USA väärtpaberiinspektsiooni inspektor Scott Friestad.


USA väärtpaberiinspektsiooni järgi oli 25 klienti teenindanud Madoffi hedge-fond pettus, mis aastate jooksul tekitas investoritele kahju 50 miljardi dollari ulatuses. Samuti arestiti kõik firma Bernard L.Madoff Investment Securities varad.


Juudi päritolu 70-aastane Madoff on süüdistused tagasi lükanud ning öelnud, et ta on oma tegevuse lõpetanud, tal pole absoluutselt midagi ja tegu on suure valega. Ta vabastati 10 miljoni suuruse kautsjoni vastu.


Madoffi advokaat Dan Horwitz kinnitas, et Madoff on puhas.


"Bernard Madoff on pikaajaline finantssektori liider ja me võitleme selle nimel, et lõpetada need õnnetud sündmused," lisas ta.


Madoffi skandaali tõttu on paljud investorid asunud USA hedge-fondidest raha välja võtma. Kui kahtlused tõeks osutuvad, võib tegu olla ühe suurima petuskeemiga USA ajaloos. Madoffi skandaali tõttu võivad hedge-fondid kaotada kokku umbes 10 miljardit dollarit. Fairfield Greenwich Group võib jääda ilma 7,3 miljardist dollarist, mis ta investeeris Madoffi fondi, ja Kingate Management Ltd., võib kaotada 2,8 miljardit dollarit.


Madoff rajas 1960. aastal hedge-fondi Bernard L.Madoff Investment Securities ja eelmisel aastal hinnati ettevõtte bilansimahtu 17 miljardi dollari ulatuses.


Madoff oli ka üks Nasdaqi asutajaid.


Süüdimõistmise korral võib Madoffi oodata 20-aastane vanglakaristus.