Turuosalistele tundus ilmselt, et kaks kauplemispäeva kestnud tugev müügisurve, mis viis Nasdaqi üldindeksi allapoole psühholoogiliselt olulist 2000 punkti piiri, on olnud mingil määral ülereageering.

Siiski on maaklerite hinnangul neid märke väga vähe, mis võiksid anda tõuke turu meelestatuse muutumiseks. Eilset tõusu peetakse spekulatiivseks ning lisaks sellele andsid oma osa ka tehnilised põhjused nagu lühikeste positsioonide katmine. Aktsiate hindu saaks pikemaajaliselt kergitada vaid paranema hakkavad fundamentaalnäitajad.

Põrge sai lisajõudu eile avaldatud veebruari jaekaubanduse müüginäitajatest, mis näitasid, et kahanev tarbijausaldus on hakanud tarbimist vähendama. Jaekaubanduse müük kahanes veebruaris üllatuslikult 0,2 protsenti, samas kui analüütikud olid oodanud mõningast tõusu. Turud tõlgendasid seda uudist positiivsena, sest see lisab tõenäosust, et Föderaalreserv võib 20. märtsil toimuval korralisel vabaturukomitee istungil baasintressi siiski 50 baaspunkti võrra kärpida.

Nasdaqi üldindeks lõpetas ülevalpool 2000 punkti piiri, ehk 4,75 protsenti kõrgemal 2014,78 punkti tasemel.

Suurimateks võitjateks olid suure kapitalisatsiooniga tehnoloogiaettevõtted Cisco Systems (CSCO), Sun Microsystems (SUNW) ja Oracle (ORCL), mis kõik tõusid üle 10 protsendi.

New Yorgi börsil olid eile ülekaalus küll langevad aktsiad, kuid Dow Jonesi tööstusliku keskmise viisid päeva lõpuks 0,81 protsenti kõrgemale 10 290,80 punktile indeksi tehnoloogiasektorisse kuuluvad komponendid IBM (IBM) ja Hewlett-Packard (HWP). Tubaka-, farmaatsia- ja tööstussektori aktsiad jätkasid langust.