Leping võimaldab Põhja-Atlandi alliansil optimeerida lahingu- ning treeninglendude kulutusi ning Balti Logistikal pakkuda konkurentsitult kiireimat ekspress-saadetiste edastamise võimalust.

Balti Logistika tegevjuhi Mait Marrani sõnul on tegemist suure arenguhüppega logistikaettevõtte teenusepakkumisel.

“Praktika on näidanud, et kliendid soovivad kasutada järjest kiiremaid kaubaedastamise võimalusi. Ülehelikiirusel lendavad F-16 hävitajad on kahtlemata kiireimad lennukid, mida ükski maailma logistikaettevõtte siiani kasutanud on. Meil on hea meel, et saame pakkuda oma Baltikumi klientidele kiireimat lennutransporditeenust ning samas olla maailma logistikateenuste arengusuuna näitajad,“ lausus Marran.

Katavad Euroopa

NATO õhuturbelennukid paiknevad Leedus Zokniai lennuväebaasis. Enimkasutatavad F-16 hävitajad suudavad lennata kiirusega kuni 2 123 km/h. Maksimaalne lennukaugus on 4 215 km, millest piisab, et Tallinnast väljalennu korral katta pea kogu Euroopa. Kohaliku lennuvälja sobivuse ning eripäraga tutvusid piloodid 21. märtsil, kui nad sooritasid õnnestunud proovimaandumise.

Balti Logistika on rahvusvahelisi lennu-, auto- ja meretransporditeenuseid ning logistikalahendusi pakkuv ettevõte, kes esindab Eestis logistikafirmat EXEL ja Baltikumis kiirkullerifirmat MARKEN. EPL