Taotlusi esitati kokku 55 149 hektaril asuvale Natura 2000 erametsamaale, millest 45 249 hektarit paikneb piiranguvööndis ja hoiualal ning ülejäänud 9 900 ha sihtkaitsevööndis, teatas erametsakeskus.

Hektarites mõõdetuna saab möödunud aastal esitatud taotluste põhjal toetuse ligi 44 780 ha piiranguvööndis ja hoiualal paiknevat metsamaad ning 9 668 ha sihtkaitsevööndis asuvat metsamaad. Võrreldes möödunud aastal toetust saanud alaga on olnud kasv 10 000 hektarit.

„2011. aasta kevadel viis Erametsakeskus läbi teavituskampaania, mille käigus saadeti igale Natura 2000 alal asuva erametsamaa omanikule teavituskiri ning sellest tulenevalt oli märgatav kasv nii taotluste arvu kui ka toetuse pindala osas,“ ütles toetuste üksuse juht Maris Tõnuri.

„2012 . aasta taotlusvooru eel sarnast teavituskampaaniat läbi ei viidud, kuid kindlasti on ka neid taotlejaid, kes eelmisel aastal mingil põhjusel taotlema ei jõudnud, kuid sel aastal taotlema tulevad,“ märkis Maris Tõnuri.

SA Erametsakeskus teavitab otsusest lähinädalatel kõiki toetuse taotlejaid, kelle suhtes võeti vastu taotluse osalise rahuldamise või mitterahuldamise otsus. Neile taotlejatele, kes saavad toetust täies ulatuses, otsuseid eraldi ei saadeta. PRIA teeb maksed lähinädalatel.