Navalnõi viitab Moskva linna metroovagunite 144 miljardi rublasele hankele, mis tema kinnitusel on ilmne huvide konflikti ning korruptsiooni näide, sest leping sõlmiti Transmašholdinguga, mida alles hiljuti juhtis Eestis sündinud Liksutov.

Transmašholdingu aktsionärideks on Liksutovi endine abikaasa Tatjana ja lapsed. Liksutov on ametlikult lahutatud. Meedia on seda tehingut hinnanud fiktiivseks, kuid nagu märgib Navalnõi, isegi juhul, kui lahutus oli tõeline, siis lapsed ei saa kuidagi endisteks muutuda. „Seega, seaduse järgi on siin Moskva aselinnapea, kes on sõlminud konkursita mitmemiljardilised tehingud ettevõtetega, mille aktsionärideks on tema lähedased sugulased,“ tõdeb Navalnõi.

Navalnõi märgib, et tegelik hankesumma ning seega ka korruptsioonijuhtum on veelgi suurem, sest kuigi PBK suuremate riigihangete nimekirjas on Moskva Metroo oma hankega alles teisel kohal, tegelikult peaks olema oluliselt suurema summaga esimesel, sest eelmisel aastal korraldati tegelikult kaks hanget. 144 miljardi rubla (832 vagunit) mahus hange korraldati veebruaris ning sellele lisandus teine, 133 miljardi rublane (768 vagunit) hange oktoobris. Ehk tegelikult oleks pidanud Moskva Metroo olema kokku 277 miljardi rublaga hangete edetabelis esikohal ning vahe teise kohaga oleks ligi kahekordne.

Eestis sündinud ning Moskva transpordi eest vastutavat aselinnapead Maksim Liksutovi on ebaseaduslikus äritegevuses kahtlustatud ka varem ning Navalnõi on sellest korduvalt kirjutanud. Mullu suvel kaebas Liksutov oma süüdistaja Navalnõi kohtusse.

Mullu mai lõpus Küprose majandusministeeriumi avalikustatud ja Navalnõi avaldatud andmed viitavad sellele, et Liksutovil oli 2014. aastal osalust ühes Küprose firmas, kuigi Vene ametnikele on äritegevus seadusega keelatud. Liksutovi 2013. ja 2014. aasta sissetulekudeklaratsioonides ei ole tema kontrolli all olevaid firmasid välismaal märgitud. Transpordiäriga varanduse teeninud ametnik teatas siis Facebookis, et loobus oma osalusest firmas enne, kui 2012. aastal riigitööle läks.

Liksutov kinnitas,et tal on olemas dokumendid, mis tõestavad, et ta ei ole enam aktsionär. Neid dokumente ta aga ei avalikustanud.
Navalnõi nimetas Liksutovi selgitusi oma blogis valedeks.