"Olgem ausad, selles kasvufaasis, kus me oleme need 17 aastat olnud, oleme teeninud väga häid marginaale," rääkis Jõgi toiduliidu aastakonverentsil.

"Kui me võrdleme Lääne analooge, siis netotulem on üldreeglina 2-5 protsendi raames," ütles Jõgi. "See hoiak, mis siiamaani valitses, et kui brutomarginaali tase on alla 40 protsendi, siis ei maksa käsi taskust väljagi võtta, siis see hoiak peab kindlasti muutuma. Kui me sellest aru ei saa, siis me lõpetame suht kurvalt."

Jaekaubanduse marginaal 30%

"Kahjuks tuleb siin visata ka kivi meie partnerite jaekaubanduse kapsaaeda. Kui veel kümmekond aastat tagasi olid Läänele analoogselt jaekaubanduse juurdehindlused 6-16 protsendini, siis täna on ta pigem kahekordne."

Jõgi sõnul omavad toidutööstusettevõtted vaba tootmisvõimsust, kuid vähegi arvestatava suurtellimuse puhul on "torud umbes ja seinad ees".

"Avatud maailma tingimustes hakkame üha rohkem ja rohkem hakkame sõltuma väliskonkurendist ning väliskonkurent paraku toodab efektiivsemalt," rääkis Jõgi.

Tootmine on praegu suhteliselt ebaefektiivne, seda väikeste partiide ja arvuka sortimendi tõttu. "Julgen väita, et see nii enam väga pikaks ajaks ei jää," rääkis Jõgi.

"Seetõttu saabki meie võimalik kasv olla mahtudes ja efektiivsuses, kindlasti mitte marginaali kasvus."

Toidutööstust iseloomustab Jõgi sõnul ka see, et ettevõte on koormatud muude "äridega", mistõttu on fookus põhiärilt paigast kohati ära lastud.