“Abikassa sissetulekud laekuvad annetustest, kindel osa nendest koguneb annetuskastidesse senthaaval. Müntidega tegelemine on meie tegevuse loomulik osa,” kirjutas Neeme Suur oma Facebooki kodulehel. “Regulaarselt tühjendame annetuskaste ja paneme raha arveldusarvele.”

“Kui nüüd Swedbank müntide osas ümber ei mõtle, siis ei saa me enam neid Haapsalus ära anda. Ei tahaks küll hakata sendikotiga Tallinnasse sõitma,” kirjutas ta.

Suur ütles Läänlasele, et päris kindel see otsus ei ole. “Siin on veel mingid lahendused, panga vahetamine on päris oluline otsus,” ütles ta. “Otsustasime, et arutame veel, kui Abikassa juhatuse järgmine kokkusaamine on, aga igal juhul on panga vahetamine üks võimalik valik. Meie mündikogused on nii suured, et neid näpu vahel ei loe. Selleks peab ikka mündimasin olema.”

Swedbank teatas möödunud nädalal klientidele, et lõpetab 9. juunist Haapsalu kontoris sularahatehingud.

Läänemaa Abikassa kogus 2012. aastal 3121 eurot annetusi ja jagas toetust 11 korral kokku 4454 eurot.

Abikassa eesmärk on abistada majanduslikesse raskustesse sattunud üksikisikuid ja perekondi puuduse või kitsikuse korral, samuti toetada isikuid või perekondi nende enesetäiendamisel isikliku või perekondliku toimetuleku tõstmiseks.

Abikassa kogub püsiannetusi või ühekordseid annetusi füüsilistelt ja juriidilistelt isikutelt.