"Pooled panga töötajad on Baltikumist ja umbes pooled kliendid on Baltikumist, seega on kummastav vaadata, et panga juhatusse ega nõukogusse ei kuulu Baltimaadest mitte ühtegi inimest," kommenteeris Neivelt BNS-ile.

"Isegi üks inimene oli vähe, kuidas nad päris ilma hakkama saavad, seda ma ette ei kujuta," lisas Neivelt. Mis võis olla juhtkonna muudatuste põhjuseks, Neivelt kommenteerida ei osanud, kuid märkis, et päris normaalne kujunenud olukord ei ole.

Neivelt pidas otsust kummaliseks ka kontekstis, et Baltimaades teenib pank praegu korralikku kasumit. Tema hinnangul tegi Raasuke grupi finantsjuhi kohal väga head tööd, eriti investorsuhete parandamise osas.

Neivelt lisas Delfile, et on tõesti imelik, et Raasukese lahkumine tuli avalikkuse silmis justkui päevapealt. "Tavaliselt on üleminekuperiood," selgitas ta.

"Aga ega rootslased suudavad juhtimisel endiselt üllatada."

Neivelt rääkis, et ta on küll kuus aastat pangast eemal olnud, kuid tunneb enamikku juhtkonda kuuluvatest inimestest päris hästi. Rootslased on tema sõnul veidi arrogantsed. "On ju hea, kui saad koosolekut ikka rootsi keeles pidada ja ühe inimese pärast peavad siis inimesed teist keelt purssima. Võibolla on selles põhjus, ei tea," sõnas ta.

Swedbanki Eesti üksus teatas, et kaks ja pool aastat Swedbanki grupi finantsjuhina töötanud Erkki Raasuke lahkub kolmapäevast pangast, plaanides pärast 17-aastast pingelist tööd pangas esmalt pikemalt puhata. Raasukese koha võtab üle Swedbanki senine riskijuht Göran Bronner.