"Ei ole rahul," ütles Neivelt vastuseks BNS-i küsimusele. "Kui ma neis nõuannetes kindel poleks olnud, poleks ma seda ka teinud."

Neiveltit nõustas 1998. aastal tuntud audiitorfirma PricewaterhouseCoopers, kes on varem väitnud, et nende meelest poleks tohtinud antud tehingu põhjal maksukohustust tekkida.

Neivelt märkis, et sõlmis avalikkuse huviorbiiti sattunud forward-tehingu Hansapanga aktsiate müügiks eesmärgiga teha mitterahalise sissemaksena investeering talle kuuluvasse OÜ-sse Nõuanne.

"OÜ Nõuande asutamistoiminguid oli tehingu teostamise hetkeks alustatud ja eesmärk oli fikseerida osaühingu osakapitali paigutatava vara (väärtpaberite) hind. Vastasel korral oleks juhul, kui üleantud väärtpaberite turuhind oleks oluliselt langenud, võinud osaühingu omakapital langeda alla seaduses lubatud piiri. OÜ Nõuanne asutati 27.10.98," selgitas Neivelt.

Neivelt ütles, et ei tea, kuidas jõudis detailne info tehingust ja vaidlusest maksuametiga ajakirjandusse. "Ma ei tea, kust info lekkis. Ma ei näe ühtegi põhjust, miks see oleks hea maksuametile. Ma ei tea, kes on selle avalikustamise taga. Olen kuulnud kümneid eri versioone, aga ega nendega tegelemine ei aita," sõnas ta.

Neivelt teatas reedel, et tasub maksuametile 1998. aasta sügisel tehtud aktsiatehingu põhjal tekinud maksunõude, mis koos viivistega ulatub 2,426 miljoni kroonini. Samas ei välistanud ta, et maksuameti ettekirjutuse kohtus vaidlustab.

Maksuamet leiab, et Neivelt ei vormistanud seoses 1998. aasta sügisel tehtud aktsiatehinguga investeeringute üleandmist oma firmale OÜ Nõuanne korrektselt.