Ühinemisprotsessi tulemusena tekkis Ida-Virumaal organisatsioon, mis koondab varasemalt tegutsenud väiksemate tööstusalade ressursid ja know-how ning tegeleb tööstusalade väljaarendamisega suuremates Ida- Virumaa linnades (Narva, Kohtla- Järve, Jõhvi, Kiviõli), teatas ühendus.

SA Ida- Virumaa Tööstusalade Arendus arendab Ida- Virumaal 6 tööstus- ja ettevõtlusala. Narva Logistika- ja Tööstuspargi maa- alal on kehtestatud detailplaneering 60 ha suurusel alal (30 tootmis- ja ärikrunti) ning koostatud infrastruktuuri rajamiseks projektdokumentatsioon. Kruntide taristuga varustamist alustatakse 2011.a. keskel. Lisaks koostab arendus detailplaneeringuid Jõhvis, Kohtla- Järvel, Kiviõlis kokku 110 ha suurusel maa-alal.

SA Ida- Virumaa Tööstusalade Arendus juhatuse liikme Teet Kuusmik sõnul on Ida- Viru maakond sobiv asukoht laienemist planeerivatele tootmis- ja logistikaettevõtetele mitmel põhjusel: “Tegemist on traditsioonilise tööstuspiirkonnaga, tööjõu kättesaadavus ja palgatase on sobivad erinavate valdkondade ettevõtele, asukoht EL ja Venemaa piiri ääres, vajalikus mahus resursse (elekter, vesi, gaas, reovee kanaliseerimise võimalus, soodsa hinnaga soojusenergia)”.

SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus äriplaani kohaselt on organisatsiooni peamine eesmärk meelitada piirkonda uusi investeeringuid, mille tulemusena tekib Ida- Viru maakonda 4400 uut töökohta aastaks 2019.