Ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS), Eesti kaubandus-tööstuskoja (EKTK) ja Eesti tööandjate keskliidu (ETK) korraldataval ettevõtlusgalal Estonia Kontserdisaalis 20. septembril pärjatakse möödunud aasta parimaid ettevõtteid, teatas EAS.

EAS tunnustab aasta alustajat, eksportööri, välisinvestorit ja turismi uuendajat, kelle seast valitakse välja „Ettevõtluse auhind 2012“ laureaat. EASi algatatud „Ettevõtluse auhind 2012“ konkursi läbiviimise eesmärk on kõrgeima riigipoolse tunnustuse jagamine Eesti edukamatele ettevõtetele ja ettevõtlusteadlikkuse tõstmine.

EKTK ja ETK eestvedamisel auhinnatakse „Konkurentsivõime edetabel 2012“ 13 tegevusala võitjaid, lisaks selgub aasta konkurentsivõimelisim ettevõte. Edetabeli koostamise eesmärgiks on pakkuda ettevõtetele võimalust võrrelda end teistega ning hinnata ettevõtte edukust, tulemuslikkust ja jätkusuutlikkust.

Konkurentsivõime edetabel koostatakse üldedetabelina ning tegevusalade kaupa 13 kategoorias: konkurentsivõimelisim tööstus- ja energeetikaettevõte, toiduainetööstuse ettevõte, äriteenindus- ja kinnisvaraettevõte, turismiettevõte, jaekaubandusettevõte, hulgikaubandusettevõte, transpordi- ja logistikaettevõte, side-, kommunikatsiooni- ja IT-ettevõte, ehitusettevõte, arhitektuuri- ja projekteerimisettevõte, finantsvahendusettevõte, teenindusettevõte, põllu- ja metsamajandusettevõte.

Lisaks antakse välja konkurentsivõimelisima väike- ja keskettevõtte ning mitmekülgselt konkurentsivõimelisima ettevõtte tiitlid.