Sellise sammu põhjustas asjaolu, et konkureerivates teenindusjaamades pakutakse vähenevate müügimahtude tingimustes klientide meelitamiseks üha suuremaid püsiallahindlusi. Kütusefirmade juurdehindlused mootorikütustele teenindusjaamades on aga keskmiselt 7-8 senti liitrilt, eeldusel, et tegemist on ausa kütusega. Kuna mänguruumi on vähe, võib oletada, et suurem allahindlus tähendab tarbija jaoks ühtlasi kõrgemat jaehinda. Neste seda teed minna ei soovi.

"Meie strateegiliseks eesmärgiks on pakkuda soodsat jaehinda kõigile klientidele. Kuna opereerime ainult automaatjaamadega ja lisateenuseid ei paku, on loogiline, et hinnatasemed Neste A24 jaamades on madalamad kui teenindusjaamades. Oleme andnud oma klientidele lubaduse, pakkuda tippkvaliteediga kütuseid, kiiresti ja mugavalt ning soodsa hinnatasemega. Kavatseme antud lubadustest kinni pidada nüüd ja ka edaspidi," lausus Neste Eesti peadirektor Ivar Kohv pressiteate vahendusel.

"Kui meie otsus peaks vallandama ulatusliku hinnasõja, siis oleme selleks valmis. Alla sisseostuhinna me müüa ei kavatse," lisas Kohv.