Net Groupi poolt võidetud Majandus-ja Kommunikatsiooniministeeriumi riigihanke eesmärk oli kaasajastada ministeeriumi infrastruktuuri, et uute serverite lisamine ning jõudluse tõstmine oleks tulevikus võimalikult kiire ja soodne. Lisaks oli vajalik viia olemasolevatelt vanadelt serveritelt info virtualiseeritud kujul uude keskkonda.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi IT-osakonna juht Kristjan Kaiklem: „Net Group teostas tööd tähtaegselt ning kvaliteetselt. Meie enda spetsialistid said hanke raames ka koolituse ning suur töö seisab veel ees, et vanast kraamist lõplikult vabaneda ning ka ülejäänud serverid uude süsteemi üle viia.“ Kaiklem lisas, et pärast ministeeriumi serveripargi värskendust paraneb oluliselt nende võimekus uusi teenuseid välja töötada.

Net Groupi IT-taristu strateegilise müügi osakonna juhataja Jaan Feldmanni sõnul oli ministeeriumi serveriteenuste infrastruktuur ligikaudu viis aastat vana ning vajas uuendust. „Meie poolt ellu viidud uuendused on tipptasemel võimaldades tulevikus muretult ministeeriumi IT-süsteemi jõudlust tõsta,“ lausus Feldmann.

Hanke tulemusena paigaldati Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumisse EMC VNX kettaseade ning võeti kasutusele VMware vSphere virtualiseerimistarkvara. Kahele kõige uuemale füüsilisele serverile tehti uuenduskuur ning juurde paigaldati kaks uut serverit. Serverikeskkonna virtualiseerimine parandab oluliselt olemasolevate ressursside kasutust, misläbi hoitakse kokku nii serverite soetuselt kui ka elektrienergialt. VMware on serverite virtualiseerimise tehnoloogiate väljatöötamise turuliider maailmas.