"Ütleme niimoodi, et mulle kindlat keeldumist ei ole tulnud, aga täna ei ole ka lepingut sõlmitud," ütles Kreenholmi pankrotihaldur Martin Krupp BNS-ile. Tema sõnul jäid New Krenholmiga pankrotivara ostu-müügilepingu sõlmimiseks plaanitud kuupäevad septembrisse.

"Täna otsest seisukohta ei ole tulnud, miks nad ei osta, küll on aga erinevad põhjused, miks seda lepingut ei ole sõlmitud," märkis Krupp. Ta lisas, et detailselt ta potentsiaalse ostja toodud põhjustest rääkida ei saa.

Pankrotihalduri sõnul on viimasel ajal Kreenholmi tekstiilitööstuse varale tekkinud ka teisi ostuhuvilisi ning ta ei välista uut enampakkumist. Krupp ütles, et ei hakka võimaliku uue enampakkumise alghinna osas praegu spekuleerima. Ta märkis, et vara müügi osas peab oma seisukoha kujundama ka pankrotitoimkond.

Tänavu 1. augustil registreeritud 2500 euro suuruse algkapitaliga New Krenholm Holdingu omanikud on Vadim Šabarov ja Ivo Saluoks, kes kuulusid 2010. aastal pankrotti läinud telekommunikatsioonifirma Norby Telecom juhatusse.

Šabarov on septembri lõpus ajakirjanduses öelnud, et tehingu õnnestumise korral võtab ettevõte Kreenholmist varem lahti lastud töölised palgale ning kavas on hakata värvima kangaid ja õmblema voodipesu Skandinaavia, Baltikumi ja Loode-Venemaa turule.

Kreenholm pankrotistus 2010. aasta novembri lõpus. Firma pankrotihaldur on varem ettevõtte vara enampakkumistel mitmel korral 4,5 miljoni eurose alghinnaga müüa üritanud. Juunis õnnestus halduril müüa enampakkumisel alghinnaga 16 eurot tükk Kreenholmi 10.241 süsinikdioksiidi saastekvooti Eesti ettevõttele, kelle nime ta ei täpsustanud.

Kreenholmi pankroti tõttu kaotas töö enam kui 500 inimest.